in , ,

Terugkijken: Marcel van Dam ‘U bent een buitengewoon minderwaardig mens’

Update: in het kijk-en-luister archief is het betreffende fragmentinderdaad niet op te vragen. Bizar genoeg is het programma ‘volledig gebokkeerd ook voor viewen of spotten’. U mag er dus letterlijk niet meer naar kijken.

Bonus-update: censureren van uitzendingen (lees: de geschiedenis aanpassen) blijkt doodgewoon te zijn bij de publieke omroep. Ook een gesprek van prinses Margarita met Maartje van Weegen in NOVA is inmiddels verboden te bekijken.

Zondagmorgen in WNL op Zondag uit te ex-RTL Nieuws-presentator Rick Nieman zijn terechte verontwaardiging over het feit dat de VARA (NPO) het gewraakte Lagerhuis-fragment uit 1997, waarin door de socialist Marcel van Dam (VARA, PvdA) extreem wordt gedemoniseerd, nog altijd onder embargo houdt. Dat wil zeggen: het is niet terug te vinden (althans niet openbaar) in de omroeparchieven en het kan niet straffeloos worden gebruikt als fragment, zoals bijvoorbeeld in een , want dat wil Marcel van Dam niet hebben.

Dat heet natuurlijk gewoon ‘censuur’. Zoals Rick Nieman ook al opmerkte: “Dat is toch idioot? Over vrijheid van meningsuiting gesproken!”

Bovendien, het gaat hier om een fragment uit een programma dat tot stand kwam dankzij van de belastingbetaler. Diezelfde belastingbetaler wordt nu geacht te doen alsof het fragment nooit heeft bestaan. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van vrijheid, en gedwongen meebetalen aan een publieke omroep.

Lees verder via: ThePostOnline

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vrijheid, Veevervoer 2.0: Zwartrijders negeren gesloten poortjes op Rotterdam Centraal

Bill Gates deed deze 15 voorspellingen in 1999 – het is eng hoe dichtbij hij zat