in

Terugkijktip: Demmink Dossier EenVandaag

Oud-secretaris generaal Joris van ziet het strafrechtelijk onderzoek dat naar hem wordt gedaan “met vertrouwen tegemoet” en kwalificeert het onderzoek als ‘diepgravend.' Dat laat hij via zijn raadsman mr. Knijff weten aan EenVandaag.

Het werd in januari van dit jaar door het Gerechtshof gedwongen onderzoek te doen naar beschuldigingen aan Demmink van van minderjarigen, gepleegd in in de jaren '90. Daarbij wordt gekeken naar de aangifte van twee Turkse mannen die stellen als minderjarige misbruikt te zijn door de voormalig topambtenaar.

Agenda's Demmink

Het Openbaar Ministerie zelf wilde geen strafrechtelijk onderzoek doen. Dat gebeurde op basis van oriënterende feitenonderzoeken bij de Rijksrecherche, waarvan Dossier EenVandaag de verslagen heeft. Demmink werd drie keer als getuige gehoord, twee keer in 2011 en één keer in 2013.

Demmink stelt in de jaren '90 niet in Turkije te zijn geweest en stelt daarmee dat de Turkse beschuldigingen niet kunnen kloppen. Agenda's van Demmink zouden dit kunnen ondersteunen maar die vindt Demmink niet in 2011. Hij antwoordt op de vraag van de Rijksrecherche of hij nog agenda's thuis heeft bewaard met: “Het zou misschien wel kunnen dat er ergens op zolder een doos met oude agenda's staat, maar daar ga ik niet van uit. Waar ik gezocht heb, heb ik ze niet gevonden.” Er wordt verder niet op doorgevraagd.

In 2013 duiken de agenda's alsnog op uit een dekenkist bij Demmink in de serre. Vraag van de Rijksrecherche: Wanneer speelt zich dit af? Demmink: “Het was toen die nieuwe publiciteit kwam, toen dat nieuwe document op dook dat ik wel degelijk in Turkije zou zijn geweest en toen dacht ik, donders, nu ga ik echt nog een keer goed zoeken. En ziet. Ik heb nog veel meer agenda's teruggevonden maar die zijn in dit verband niet interessant.”

Lees verder via Dossier EenVandaag :: Demmink ziet uitkomst onderzoek met vertrouwen tegemoet.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gedwongen huisverkopen met bijna 10% gestegen t.o.v. jaar geleden

Steeds ongeloofwaardiger wordende propaganda: „Aanslag op Nederlandse delegatie Charkov verijdeld”