in , ,

Teruglopende dienstverlening en keer op keer tarieven verhoging: Nederlanders ontevreden over banken

Weet u nog?!

Banken verhogen keer op keer hun tarieven voor betaalpakketten, tot onvrede van hun klanten.

Consumenten vinden de kosten niet in verhouding met de teruglopende dienstverlening, de lage (spaar) en het bonusbeleid. Toch stapt bijna niemand over, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De afgelopen maanden stegen de vaste kosten voor betaalpakketten bij ASN Bank en SNS met 10 procent en bij Triodos Bank met 20 procent. Triodos Bank-klanten zijn bovendien het dubbele gaan betalen voor het maandelijks ontvangen van papieren afschriften.

Ook de ABN Amro voert verhogingen door, onder andere voor papieren afschriften en verzendenveloppen. De Rabobank verhoogt per 1 april de tarieven voor onder meer betaalpakketten, papieren afschriften en het overschrijven met een formulier.

Uit een jaarlijkse enquête van de Consumentenbond onder 12.000 panelleden, blijkt dat veel consumenten niet begrijpen dat zij steeds méér moeten betalen. Terwijl de bank, in hun ogen, steeds mínder levert. Een vijfde geeft aan over te willen stappen naar een andere bank.

Toch wisselde de afgelopen 2 jaar slechts 4 procent van de ondervraagden van bank. Veel consumenten verwachten dat overstappen niet uitmaakt, omdat “alle banken hetzelfde zijn”. Anderen kunnen niet overstappen, omdat zij gebonden zijn aan hun bank door de hypotheek. 58% is bang dat overstappen teveel gedoe is.

Als consumenten wél (willen) overstappen, is dat vaak naar een duurzame bank als Triodos Bank en ASN Bank of naar SNS. Vaak uit onvrede over het bonus- en/of investeringsbeleid van hun oude bank. Consumenten kunnen gebruik maken van de Overstapservice; een gezamenlijke dienst van de Nederlandse banken. Maar een nieuw bankrekeningnummer is voor velen een (te) hoge drempel.

De Consumentenbond pleit daarom al jaren voor nummerbehoud bij betaalrekeningen. Als consumenten en bedrijven een uniek nummer – zoals een telefoonnummer – krijgen om mee te betalen, kunnen ze dat nummer meenemen als ze wisselen van bank.

Het volledige onderzoek naar de prijzen van betaalrekeningen is te lezen in de Consumentengids van maart 2019.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Geen zeurpiet maar realist
Gast
2 jaren geleden

het is inderdaad een waanzinnige bende. zodra je tegenwoordig een kantoor binnengaat kennen ze niet meer. drammen om meer producten.
Vroeger kenden ze mijn naam en globaal wat ik verdiende.
Nu kom ik bij een kantoor binnen en vraag waarom ik geen rente krijg.
Eerst wordt je afgeserveerd, totdat ze mijn rekening zien, en direct een kamer aanbieden en verse koffie met koek.

Ik zou geld van de bank halen om meerdere redenen.
De banken hebben geen dekking op wat er de bank staat..
Dus stel wij hebben een miljoen op de bank als spaargeld, kunnen ze dat nu niet eens betalen. Er zijn zelfs plannen om t dagelijkse opneembare bedragen in tijden van crisis te te reduceren zodat iemand er met een miljoen 500 dagen over moet doen oom al het geld weg te halen.
Begin maar weer aan oude sokken.

banken stelen geld, terwijl ze waanzinnige interne bonussen uitdelen aan de de top en de beleggings afdelingen.

Pas vroeg ik aan een bank of ze nog lang bleven zitten in het dorp bij ons.
Hun antwoord was jazeker!!!
ik vroeg om een bevestiging van de overschrijving van een kantoor naar een klein brabants dorp.
NOOIT gekregen, wel beloofd.. drie weken later waren ze overigens gesloten in het dorp.

Microsoft-werknemers verzetten zich: gebruik onze ontwikkelingen niet voor oorlogstuig

Nu is ook het IMF voor de invoering van een negatieve rente