in , , , ,

Terwijl alle ogen op ebola zijn gericht, neemt de VN de World Patriot Act aan

6648140585 383618262b Patriot Act1

Nu is het plot zich verdiept door deze Ebola crisis, maakt de VN zich gereed om een World Patriot Act aan te nemen. Nu begint de tirannie door te schemeren en komt hun ware agenda aan het licht. Terwijl de wereld in paniek is over de Ebola-crisis, probeert de machtselite ten volle te profiteren van de verwarring.

Abby Martin spreekt met RT Correspondent Marina Portnaya, over een nieuwe VN-resolutie die wordt vergeleken met de Amerikaanse Patriot Act. Het gaat over de manier waarop de tekst het mogelijk zou kunnen maken voor landen, om het toezicht te verhogen in naam van terrorismebestrijding. ook geeft het lidstaten nieuwe tools waarmee zogenaamde dissidenten hard kunnen worden aangepakt door simpelweg activisten te labelen als ‘terroristen’.

De Global Patriot Act, bekend als: Resolutie 1373 – is in feite een wereldwijde Patriot Act – uitgewaaierd vanuit de Veiligheidsraad. Regionale instanties, sloten zich hierbij aan en voegden actieplannen en verdragen toe om het nieuwe beleid uit te voeren. De Europese Unie, de Afrikaanse Unie, de Organisatie van Amerikaanse Staten, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties, de Arabische Liga en andere organisaties ondersteunden het plan van de Veiligheidsraad en vereist van de lidstaten om hieraan te voldoen.

Toen resolutie 1373 werd aangenomen, slaagde de Veiligheidsraad er niet in om de wereldwijde veiligheid wet te koppelen aan de mensenrechten. Twee jaar lang , stond op de website van de raad dat het e zaak was van andere internationale organisaties om de mensenrechten te monitoren omdat de Veiligheidsraad alleen in de “security business” zat.

Uiteenlopende landen als Duitsland, Vanuatu, Thailand, Rusland, Canada, en Ethiopië en meer dan 100 anderen namen uitgebreide wetten aan tegen het terrorisme om te voldoen aan Resolutie 1373. Hoewel deze landen allemaal dezelfde instructies volgden, verschilden hun anti-terrorisme wetten aanzienlijk . Tegen de tijd dat de Veiligheidsraad officieel haar bezorgdheid uitsprak over de ernstige gevolgen van het beleid van sommige regeringen met betrekking tot de mensenrechten, was het te laat. De maatregelen waren al genomen.

Lees verder via World Unity.

 

Foto via Mike Licht, NotionsCapital.com cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4109814753 ddd9b25d96 ww III e14124024554361

Derde wereldoorlog: Rutte vergelijkt strijd tegen IS met strijd tegen Duitse bezetter

9183731904 c7617b636d gouden koets e14124037873571

Neger zoen, Zwarte Piet, Pipi Langkous nu nog de gouden koets