in

Terwijl Frans Timmermans en EP Nederland vernietigt met TTIP en ISDS plaatst hij voetbalselfies

Ja, de EU kost ons dan wel veel, maar de eurocraten verdedigen de belangen van hun achterban wel met hand en tand. Althans, wel als die achterban alleen zou bestaan uit bedrijven uit het buitenland. Want hoewel het EP de belangen van haar inwoners zou moeten behartigen, gooide ze juist die onlangs weer keihard onder de immer voortdenderende TTIP-trein:

De Handelscommissie van het Europees Parlement heeft tijdens een stemming donderdag brede steun gegeven aan de onderhandelingen tussen de Europese Unie en de over het omvangrijke handelsverdrag .

Boem! Zo klinkt het dus als volksbelangen geplet worden door een louter door multinationals gesponsord, macht grijpend parlement.

Dat het TTIP niet gaat over het verbeteren van de of leefomstandigheden is genoegzaam wel bekend. Het is een geostrategisch wurgcontract, waarmee de multinationals de keeltjes van de Europese bevolking stevig in handen nemen. En let wel: zelfs de ISDS arbitragerechtspraak is nu goed gekeurd!

Een domper voor de TTIP-critici die vuurwerk hadden verwacht van de Europese volksvertegenwoordigers. Europarlementariër Bas Eickhout: ‘Als je grote bedrijven extra mogelijkheden geeft om wetten te veranderen, vertragen of te voorkomen, dan heeft dat per definitie negatieve gevolgen voor democratische besluitvorming.’

De EU blijkt steeds weer een democratie zonder demos, ze regeren zonder te luisteren naar het volk. Dat maakt de EU dus een dictatuur, een zeer dure dictatuur dan wel.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

ISDS zal er komen, het is zaterdagnacht onherroepelijk geworden. Koffie erbij? Beter van wel, het is tijd voor wat juridische haarkloverij. Een belangrijk onderwerp is het wel. ISDS – de afkorting voor Invester-State Dispute Settlement. Het is een significant onderdeel van TTIP, het nog te tekenen trans-Atlantische handelsverdrag. ISDS is omstreden, omdat het de macht van de rechter verplaatst naar oncontroleerbare achterkamertjes. De bij referendum afgewezen die er niet zou komen biedt alle ruimte om ISDS door te laten gaan. En naar nu blijkt komt ISDS er gewoon, dankzij een ‘smerige truc’ van Frans Timmersmans zijn partij in het .

Lees verder via: Burgercomité EU


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis mongool gate, Jorritsma: de term ‘mongool’ was slechts een koosnaampje

Aboutaleb op zegetocht in Parijs en ondertussen: Woede om fouilleren hoogbejaarde in cafe