in , , ,

Tesladroom van de happy few is inmiddels nachtmerrie van 5,5 miljard euro voor de arbeider

Follow The Money ging naar aanleiding van het debacle over de Klimaatakkoord-maatregel voor elektrische leaseauto’s, op onderzoek uit.

Hier kon u al lezen wat er precies aan de hand is met die hele ‘Teslasubsidie’ en dat er geen ene snars klopt van die hele berekening. Dit plan mocht zo’n 12 miljard kosten en er moest voor 2030 nog een gat van een miljard gedicht worden.

Het idee was dat er fiscaal voordeel zou komen voor elektrische leaseauto’s.

Tom Staal van GeenStijl toonde al aan dat een elektrische auto met een aanschafwaarde van 45.000 euro, over vijf jaar tijd met 25.000 euro zou worden gesubsidieerd.

Pieter Omtzigt schatte in dat die 16 miljoen in 2030 eerder tussen de 0,5 en 1,5 miljard (bovenop het geraamde tekort van 1 miljard) moest zijn. Dat was al reden genoeg voor natuurlijk!

Nu word het echter nog véél erger want de heren van Follow The Money hielden de nodige documenten zelf ook tegen het licht.

En komen daarmee uit op ruim 5,5 miljard euro aan gemiste belastinginkomsten, waar het van zei dat dit 1 miljard zou zijn.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IMF en Wereldbank brengen eigen cryptomunt uit

Vergunningen omstreden pesticiden weer verlengd