in , , , , ,

Teveel stemmen voor Salvini: Europese Commissie gaat tegen Italië optreden, wil landen dresseren om “juist” te stemmen

26018067408 5bae919b89 Salvini

Wie niet “juist” stemt, wordt door de EU bestraft. Dat is de boodschap die de Europese Commissie nu naar Italië stuurt. Nauwelijks waren de verkiezingsresultaten uit Italië bekend of het juist vanwege democratietekort omstreden instituut kondigde aan een procedure te starten tegen Italië vanwege een te hoge staatsschuld.

De Italianen hebben bij de EU-verkiezingen afgelopen zondag met een overweldigende meerderheid voor Salvini´s “Lega” en zodoende voor een andere EU gestemd. Op een democratische manier. Er zijn nog geen drie dagen voorbij of de EU slaat terug, op een typisch ondemocratische manier.

Namelijk via de Europese Commissie, die als ongekozen orgaan van de EU als geen ander instituut in de EU staat voor het veel bediscussieerde “democratietekort van de Europese Unie”.

De Europese Commissie wil de landen dresseren om “juist” te stemmen

Die Commissie dus, waarvan de leden niet door ons gekozen worden, maar door de desbetreffende regeringen van de lidstaten (met op dit moment in de eerste plaats de Merkel- en Macron-regering) benoemd worden, heeft nu korte tijd na de EU-verkiezing aangekondigd een strafprocedure tegen Italië te starten.

Reden zou de hoge staatsschuld van het land zijn, die volgens EU-diplomaten tot 2020 verder zal toenemen: “Dat gaat helemaal de verkeerde kant uit!”, uiten de EU-diplomaten zich bezorgd tegenover de pers.

En omdat we uit de dierendressuur weten dat men straffen, die een belerend karakter moeten hebben, niet te lang mag uitstellen, wil men met de bestraffing van Italië niet zo lang wachten tot eind juli alle ministers van Financiën van de EU ordelijk stemmen, maar daarvoor al in Luxemburg op 13 juni mogelijk snel actief worden.

Italië heeft minder staatsschulden dan Duitsland

Maar Salvini is niet onder de indruk van zulke bedreigingen tegen zijn land. In plaats van op Italië in te slaan, zou men dringend de al lang verouderde regels van het stabiliteitspact moeten veranderen. Het zou veel belangrijker zijn om eindelijk arbeidsplaatsen te creëren.

Het verbazingwekkende aan de hele zaak: Italië heeft minder staatsschulden dan Duitsland. Maar daar heeft de AfD immers ook duidelijk minder succes behaald dan Salvini in Italië. Daarom hoeft Duitsland geen consequenties van de Europese Commissie te vrezen.

De dreigende stap tegen Italië past dan ook helemaal in het voormalige devies van de Stasi: “Bestraf er één en voed er velen op!”

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

Photo by pietropiupparco cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
family street woman children muslims refugees migrants motherhood 820584

Islamitisch Londen te gevaarlijk geworden, honderden Somalische kinderen naar thuisland gestuurd

google shopping history 1024x604 1

Google heeft een griezelige ‘geheime’ pagina die je (online en offline) winkelgeschiedenis bijhoudt