in ,

Tien Nederlandse gemeenten steunen nog altijd de fascistische Turkse Grijze Wolven

Public_Domain_Photography / Pixabay

Tien gemeenten in steunen nog altijd de ultra-nationalistische Turkse Grijze Wolven. Dit blijkt uit ons onderzoeksrapport naar (subsidie)relaties van gemeenten met lokale afdelingen van de Turkse Federatie Nederland (TFN), de landelijke koepel van de Grijze Wolven.

In ons rapport “De hand van de overheid voedt nog altijd de Grijze Wolven” stellen we dat de Grijze Wolven zich naar de Nederlandstalige meerderheid en gemeentelijke instanties voordoen als onschuldige sociaal-culturele organisaties.

Zo weten ze in een reeks steden goede contacten te onderhouden met gemeentebesturen die hen voorzien van structurele en incidentele subsidies en andere faciliteiten. Het gaat om de gemeenten Amsterdam, Arnhem, Beverwijk, , Dordrecht, Hengelo, Nijmegen, , Schiedam en Soest.

Uit het onderzoek (over de periode 2013-2019) blijkt dat Grijze Wolven-organisaties in Nederland de institutionele taal perfect beheersen. Hun brieven en mails aan gemeenten staan bol van termen als “integratie”, “participatie”, “emancipatie”, “dialoog”, “sociale cohesie” en “wederzijds begrip”.

Daarmee trekken zij nog steeds gemeenten over de streep in hun verzoeken om subsidie of een andere vorm van steun, en weten zij hun extreem-rechtse en ultra-nationalistische idealen goed te verbergen.

Wij vragen de betreffende gemeenten om onmiddellijk alle materiële en immateriële steun aan de Grijze Wolven te stoppen en in de toekomst alerter te reageren op hun verzoeken.

Voor alle extreem-rechtse organisaties dient men dezelfde criteria te hanteren, of ze nu hun wortels elders hebben of niet: wie ultra-nationalistische en fascistische ideeën promoot, verdient geen enkele steun.

De Grijze Wolven verkondigen een agressief nationalistische boodschap, verspreiden haat tegen onder meer Armeniërs en politieke tegenstanders en vereren leiders die er hun levenswerk van hebben gemaakt om antisemitische en Groot-Turkse ideeën te promoten.

Ook op andere wijze proberen Grijze Wolven in Nederland meer salonfähig te worden. Via het afleggen van bezoeken aan een reeks burgemeesters tot het lidmaatschap van de TFN van het Contact Moslims en Overheid (CMO).

Bij de federatie zijn namelijk ook moskeeën aangesloten die een belangrijke rol spelen in het verspreiden van Turks extreem-rechtse .

Het rapport is hieronder te lezen of hier te downloaden (pdf).

Lees verder bij de bron: Doorbraak.eu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Anno 2020 is bitcoin een ideaal betaalmiddel voor domme criminelen

Regering voor de rechter gezet: de eis is gratis anticonceptie voor vrouwen (en mannen gratis condooms?)