Tijd om op te stappen: Teeven heeft ‘onvoldoende herinneringen’ aan deal Cees Helman

8030045451_cf7f3c72b0_Teeven

Er lijkt maar geen duidelijkheid te komen over de deal die het Openbaar Ministerie (OM) sloot met crimineel Cees Helman. Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie) kan zich er weinig meer van herinneren.

Teeven heeft ‘onvoldoende herinneringen aan de feitelijke financiële afwikkeling van de schikking’ van veertien jaar geleden met drugsbaron Helman, staat in een brief van minister Ivo Opstelten (VVD) aan de Tweede Kamer.

Opstelten liet eerder al weten dat hij geen bronnen heeft kunnen vinden die meer weten van de deal tussen toenmalig officier van justitie Teeven en Helman. De drugsbaron kreeg geld uit het buitenland teruggesluisd, dat hij kon gebruiken om een boete te betalen. De rest mocht hij houden.

In maart ontstond in de Tweede Kamer verontwaardiging over de overeenkomst. Het was onduidelijk om hoeveel geld het ging en het lukte Opstelten niet om dat te achterhalen.

via Elsevier.nl

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Dat deze crimineel nog steeds werkt in de tweede kamer en nog een of 18000 euro in zijn zak steekt, deze hadden ze ook neer moeten knallen, een afrekening van een drugs criminelen benden.

Geef jouw mening