in

Tijd om op te stappen: Teeven heeft ‘onvoldoende herinneringen’ aan deal Cees Helman

Er lijkt maar geen duidelijkheid te komen over de deal die het (OM) sloot met crimineel Cees Helman. Staatssecretaris Fred Teeven (, Veiligheid en ) kan zich er weinig meer van herinneren.

Teeven heeft ‘onvoldoende herinneringen aan de feitelijke financiële afwikkeling van de schikking' van veertien jaar geleden met drugsbaron Helman, staat in een brief van minister Ivo Opstelten (VVD) aan de .

Opstelten liet eerder al weten dat hij geen bronnen heeft kunnen vinden die meer weten van de deal tussen toenmalig officier van justitie Teeven en Helman. De drugsbaron kreeg uit het buitenland teruggesluisd, dat hij kon gebruiken om een boete te betalen. De rest mocht hij houden.

In maart ontstond in de Tweede Kamer verontwaardiging over de overeenkomst. Het was onduidelijk om hoeveel geld het ging en het lukte Opstelten niet om dat te achterhalen.

via Elsevier.nl

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Studie: ook vogels lijden onder bijengif

U geeft gratis bloed: Bestuurders bloedbank hebben top salaris