in ,

Tijd voor een grote schoonmaak bij de politie: 5 agenten ontslagen, 9 op non-actief

Het gaat maar door, de ene na de andere agent…

De Rijksrecherche onderzoekt zo’n 1300 dossiers van de Horst op mogelijke strafbare feiten van agenten, zoals valsheid in geschrifte.

In de Limburgse plaats werden eerder dit jaar negen medewerkers van de politie wegens plichtsverzuim op non-actief gesteld.

Op 10 juni kregen vijf agenten ontslag aangezegd en kregen vier anderen straffen wegens misdragingen. Tegen twee andere agenten loopt nog een disciplinair onderzoek.

De politiemensen worden verdacht van pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden.

Een van de negen op non-actief gestelde medewerkers had een leidinggevende functie binnen het basisteam met in totaal zo’n 80 medewerkers.

Aan de hand van het onderzoek van de Rijksrecherche wordt bekeken of de strafzaken naar de kunnen of geseponeerd worden. Een woordvoerster van het (OM) bevestigde ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Legervoertuigen schermen RIVM-gebouw af voor boze boeren met trekkers

Steun voor aardgasverbod brokkelt af: steeds meer Nederlanders willen gas behouden