in , ,

Tijd voor verlaging waterschapsbelasting? Belangrijke rol gemeente bij terugdringen wateroverlast

Lagere overheden krijgen een prominente rol toegedicht in de strijd tegen wateroverlast. Dat vereist wel een cultuuromslag bij de beheersdiensten van gemeenten, waterschappen en nutsbedrijven noodzakelijk, want het beheer is enorm verkokerd.

Klimaatmaatregelen

Dat het verandert, staat vast. Maar hoe moet een stad zich daarop voorbereiden? Het Kennisfestival Deltaprogramma geeft een aantal waardevolle richtingen aan. Probeer bij elke keer dat de schop de grond in gaat voor onderhoud of renovatie ook klimaatmaatregelen mee te nemen, zeggen deskundigen.

Meer regen

Vast staat dat het niet alleen vaker, maar ook harder gaat regenen. Ook krijgt in toenemende mate te maken met de keerzijde van deze piekbuien in de vorm van langere en drogere periodes. Het KNMI bevestigde de vermoedens over de gestage klimaatverandering eind mei nog in een scenariostudie. ‘Vooral steden, met hun enorme hoeveelheden verhard oppervlak kunnen het voor hun kiezen krijgen, zowel wat betreft wateroverlast als droogte en hittestress', aldus Van Zelm van Eldik, programmadirecteur Nieuwbouw en Herstructurering van het Deltaprogramma.

via Binnenlands Bestuur.

 

Lees ook even :

Met je waterschapsbelasting: Verzekeringen duurder door hevige regenval

en

Wateroverlast van afgelopen jaren reden voor verlaging waterschapsbelasting? Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid?

Foto via Marieke van Santen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zwarte piet slaat terug: Anti-Zwarte Piet jurist Frank King failliet

Litouwse president : Europa is in oorlog met Rusland