in ,

Timmermans laat ware EU-aard zien, noemt Engelsen ’idioten’ en mislukte ’Harry Potters’

Frans Timmermans heeft in een openhartig interview met de BBC uitgehaald naar de Engelsen. Hij vertelt over de beginperiode dat de Britse ministers bij de EU kwamen praten over de Brexit.

„Ze liepen rond als idioten. Terwijl wij hadden gedacht dat ze in een kluis in Westminster een Harry Potter-boek hadden liggen met alle oplossingen. We dachten dat het briljante mensen waren. Ik vond dat shocking.”

Brexit-afgezant David Davis, inmiddels afgetreden, viel voor Timmermans helemaal door de mand.

„Ik zag veel dikdoenerij en ik dacht: o mijn God, ze hebben helemaal geen plan”.

Timmermans maakt in het gesprek met Nick Robinson ook een dodelijke vergelijking tussen de ministers en ’Lance corporal Jones’ uit de bekende tv-serie Dad’s Army, in de jaren zeventig in Nederland uitgezonden onder de naam ’Daar komen de Schutters’.

Die comedy ging over blunderende Engelse soldaten in de Tweede Wereldoorlog die te slecht waren om militaire dienst te nemen en dan maar het land moesten verdedigen. Jones speelt de rol van seniele oude man die maar wat voor zich uit mompelt.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. Wat ik niet begrijp is dat TImmermans niet ziet dat de EU er helemaal niet is voor de burgers is maar voor de banken en multinationals. Dat hij dus wordt gebruikt door de elite en straks afgedankt als oud vuil. En als hij het wel ziet dan is hij een verrader van de burgers tegen een heel leuk salaris .. Meer smaken hebben we niet.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Oekraïne mag 50 miljoen kilo extra onfrisse plofkip naar EU exporteren

Over inflatie en de slachtoffers