in ,

Timmermans laat ware EU-aard zien, noemt Engelsen ’idioten’ en mislukte ’Harry Potters’

Frans Timmermans heeft in een openhartig interview met de BBC uitgehaald naar de Engelsen. Hij vertelt over de beginperiode dat de Britse ministers bij de kwamen praten over de .

„Ze liepen rond als idioten. Terwijl wij hadden gedacht dat ze in een kluis in Westminster een Harry Potter-boek hadden liggen met alle oplossingen. We dachten dat het briljante mensen waren. Ik vond dat shocking.”

Brexit-afgezant David Davis, inmiddels afgetreden, viel voor Timmermans helemaal door de mand.

„Ik zag veel dikdoenerij en ik dacht: o mijn God, ze hebben helemaal geen plan”.

Timmermans maakt in het gesprek met Nick Robinson ook een dodelijke vergelijking tussen de ministers en 'Lance corporal Jones' uit de bekende -serie Dad's Army, in de jaren zeventig in uitgezonden onder de naam 'Daar komen de Schutters'.

Die comedy ging over blunderende Engelse soldaten in de Tweede die te slecht waren om militaire dienst te nemen en dan maar het land moesten verdedigen. Jones speelt de rol van seniele oude man die maar wat voor zich uit mompelt.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oekraïne mag 50 miljoen kilo extra onfrisse plofkip naar EU exporteren

Over inflatie en de slachtoffers