in ,

Tjoh, Rechter: Te veel MH17-stukken zwart gemaakt, na de zomer meer informatie

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft volgens de in Utrecht te veel gegevens in overheidsstukken over de ramp met de MH17 zwart gemaakt zonder dat daarvoor goede redenen zijn aangevoerd.

In een tussenvonnis stelt de rechtbank vrijdag dat het weglakken van informatie uit overheidsstukken over de vliegramp ,,niet berust op een deugdelijke motivering en niet zorgvuldig is voorbereid”. Wel krijgt Van der Steur de gelegenheid de gebreken binnen acht weken te herstellen.

De rechtbank doet de uitspraak in een zaak die RTL Nieuws, NOS en de Volkskrant tegen het ministerie hebben aangespannen. Op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) vragen zij inzage in alle relevante stukken over de vliegramp, zoals die van de Interdepartementale Commissie Crisisbeheersing en de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Maar jawel: Na zomer eerste resultaten onderzoek MH17

Na de zomer worden de eerste resultaten gepresenteerd van het strafrechtelijk onderzoek naar rampvlucht MH17. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het dan om het wapen waarmee het passagiersvliegtuig in Oekraïne is neergeschoten en de exacte locatie van waar het wapen is afgevuurd.

Bij de vliegramp 17 juli 2014 kwamen alle inzittenden om het leven. Onder de 298 slachtoffers waren 196 Nederlanders. De vlucht van Malaysia Airlines vertrok vanaf Schiphol en werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne.

Het onderzoek naar het wapen en de locatie waar het is gebruikt, is volgens het OM in een vergevorderd stadium. Toch kosten enkele zaken meer tijd dan verwacht. Zo moet het onderzoeksteam onder meer nog informatie uit krijgen over BUK-installaties, het wapen waarmee MH17 zou zijn neergeschoten.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Niels
4 jaren geleden

Het is wel zeker dat die “Christelijke misdadiger Petro Porosjenko” -samen met dat criminele land de USA deze ramp hebben veroorzaakt, Het gelul over een poppenkast rechtszaak lieverd alleen nog maar meer leugens op. Doel van die aanslag was “Rusland een oorlog intrekken samen met dat misdadige land Amerika. Een voorbereidende poging tot het maken van een oorlog – geleid door de Zionisten club PNAC [met 21 joodse medewerkers]

Ellenlange wachtlijsten sociale huurwoningen: 3 generaties noodgedwongen onder 1 dak

Doemscenario Eurozone is reeds een realiteit