in , ,

Toekomst van zorggeld: Naambordje kost Winschoter huisartsen veel geld

Een simpel bordje ‘’ kost huisartsen in het centrum van Winschoten voortaan maximaal 1750 euro per jaar. Zo’n bordje geldt als reclame, en daarvoor moeten ondernemers sinds 1 juli reclamebelasting betalen.

De gemeente Oldambt trekt de komende jaren zo’n 30 miljoen euro uit om het centrum van Winschoten op te knappen, door zaken als bewegwijzering, bestrating, extra groen en ook evenementen.

Ondernemers hebben daar baat bij, is de gedachte, en daarom moeten zij via een reclamebelasting meebetalen. Aanvankelijk zou de verplichting niet gelden voor huisartsen en andere zorgverleners, maar op de valreep besloot de gemeenteraad anders. ‘Ook huisartsen hebben baat bij een netjes opgeknapt, leefbaar centrum’, zo verwoordt een ambtenaar de mening van de raadsmeerderheid.

Huisarts Sander Jonges is ‘verdrietig’ over het besluit: ‘Het bordje bij de deur is niet bedoeld om klanten te werven. Integendeel, wij hebben een wachtlijst en komen om in het werk. Zo bezien zou ik het bordje beter kunnen weghalen, maar we willen zichtbaar zijn voor de mensen.’ Of het centrum al dan niet is opgeknapt heeft geen invloed op zijn werk, stelt hij vast, ‘hoogstens op het welzijn van mijn patiënten.’ Wat hem vooral steekt, is het oneigenlijk gebruik van zorggeld: ‘Het zijn de zorgverzekeraars die de belasting zullen gaan betalen.’

Lees verder via: Naambordje kost Winschoter huisartsen geld

Photo by Danny Mekic’


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gewoon omdat de democratie er niet meer toe doet: Ede krijgt ondanks referendum toch een koopzondag

Huisartsen in de knel “Ik moest 15.000 betalen”