in ,

Toen begon het echt: Zorginstellingen dwingen massaal medewerkers tot vaccineren

pixabay zelfmoord vaccin 02 480x300 1

Medewerkers van tientallen zorginstellingen voelen zich door hun werkgever onder druk gezet om zich te laten vaccineren.

Werkgevers dreigen met ontslag, het stopzetten van loon en schuwen geen emotionele chantage.

Zo krijgt personeel dat zich niet laat inenten de schuld van besmettingen onder collega’s en patiënten, blijkt uit gesprekken van BNR met vakbonden en bronnen in en rondom de zorg.

Alleen al bij het CNV kwamen hierover de afgelopen weken tientallen meldingen binnen.

Corona vaccin
Screenshot Twitter

‘Die lopen uiteen van emotionele druk, want ‘heb je het niet voor je patiënten over om je te laten vaccineren?’, tot meldingen waarbij is gedreigd met het inhouden van salaris’, zegt Anneke Westerlaken, voorzitter Zorg & Welzijn bij de vakbond.

Ook de FNV krijgt bijna wekelijks meldingen van zorgpersoneel dat zich onder druk gezet voelt door de werkgever. Het gaat bijvoorbeeld om medewerkers die zich niet willen laten vaccineren, waarna de werkgever dreigt met ‘andere stappen’.

Leidinggevenden van zorginstellingen dreigen onder meer met ontslag. Zij moeten dan ‘even kijken of iemand er nog wel kan blijven werken omdat zij niet op zulke medewerkers zitten te wachten’, vertelt een vertrouwenspersoon in de zorg, die anoniem wil …..

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
red and white love text

Pandemie! Killer-virus! Derde golf! Er gaan minder mensen dood dan gemiddeld

global warming cooling change hoax

Les van Corona(hoax): Kabinet luistert naar wetenschap, dus Outbreak Management Team voor klimaat(hoax) budgetsysteem