in

Toen kwam er een vrachtwagen: Timmermans hoogste plaatsvervanger van de aanstaande voorzitter Europese Commissie

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken wordt de belangrijkste plaatsvervanger van de aanstaande voorzitter van de , Jean-Claude . De Luxemburger bevestigde woensdag in Brussel verder dat Timmermans zich als Europees Commissaris de komende 5 jaar gaat bezighouden met Europese regelgeving, relaties tussen de Europese instellingen, rechtsregels en fundamentele rechten.

Eerder werd bekend dat Timmermans commissaris voor Betere Regulering en een van de vicevoorzitters van het dagelijks bestuur van de Europese Unie wordt.

Timmermans wordt de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie. Als rechterhand van Juncker moet hij ervoor zorgen dat nieuwe Europese wetten de regeldruk niet onnodig doen toenemen.

„De nieuwe Europese Commissie wil de Europese burgers laten zien dat we ons richten op grote zaken en ons terugtrekken bij kleinere onderwerpen. Deze post moet garanderen dat elk voorstel van de commissie werkelijk nodig is en dat de doelstellingen niet beter bereikt kunnen worden door de lidstaten zelf”, aldus Juncker over de portefeuille van Timmermans. De Luxemburgse christendemocraat noemde hem „meer dan een collega”. „Het is mijn rechterhand.” Hij zei zeer blij te zijn met de voordracht van Timmermans door Nederland.

Het is voor het eerst dat er een aparte commissaris voor Betere Regulering wordt aangewezen om zich specifiek te buigen over de regelgeving uit Brussel. Nederland hamert al tijden op minder Europese bemoeizucht.

via Telegraaf.nl.

Foto via Ministerie van Buitenlandse Zaken


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sterkte: ‘Digibeet’ Oettinger moet Europa’s digitale economie redden

Uiteraard, cash moet uitgebannen worden: Dijsselbloem ziet niets in verplichte pinautomaat