in ,

Told you: Geweld tegen ambulancepersoneel blijkt flink ver overtrokken te zijn volgens Ambulancezorg Nederland

Ambulancezorg (AZN) vindt ieder geval van geweld tegen ambulancemedewerkers er een te veel, maar wil het beeld bijstellen dat dit aan de orde van de dag is.

Elk geweldsincident wordt uitvergroot in de media, terwijl een groot deel van de medewerkers er nooit mee te maken krijgt, stelt de sectororganisatie van de 25 Regionale Ambulancevoorzieningen vrijdag tegen NU.nl.

“Vanuit de sector zelf horen wij terug dat ambulancepersoneel klaagt over de nadruk op het geweld tegen medewerkers”, licht een woordvoerder van AZN toe.

“Ze kunnen niet op een feestje komen zonder dat het daarover gaat, terwijl sommigen al 25 jaar werken zonder ook maar één geweldsincident.”

“De ambulancemedewerkers willen het juist hebben over de schoonheid van hun vak. Daar moet de focus op liggen, want ze zeggen ook vaak dat ze het mooiste beroep van de wereld hebben. Het is niet goed voor het beeld van het mooie en inhoudelijke ambulancezorgvak als het steeds maar over geweldsincidenten gaat.”

De gemeente besloot woensdag tot een proef met bodycams.

Volgens AZN valt het over het algemeen juist mee met het aantal geweldsincidenten tegen ambulancemedewerkers. In 2020 waren het er 762 op ongeveer 1,3 miljoen ambulanceritten……

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wordt nu eens wakker mensen, België: Vrouw gescalpeerd in openbare bus door multiculti aanwinsten, explicite video!

TerugKijkTip: Racistische en discriminerende BIJ1 opperhoofd Sylvana Simons aangepakt door Renske Leijten & Wybren van Haga