Topman Nederlandse Zorgautoriteit sjoemelt met declaraties

7730a24930e4d6b2b7c75036_640_medicijnen

Bestuursvoorzitter  van de Nederlandse Zorgautoriteit laat buitenlandse dienstreizen geregeld betalen door bedrijven die opdrachten uitvoeren voor de NZa of door instellingen waarop de NZa toezicht houdt.

Sinds zijn aantreden in 2010 is Langejan zeker zestien keer op kosten van bedrijven en zorginstellingen op dienstreis geweest. In april 2012 verblijft hij vier dagen in een hotel bij Saint-Paul-de-Vence aan de Franse Rivièra, op kosten van farmaceut Pfizer. Langejan houdt er een korte inleiding. De NZa bepaalt welke farmaceutische zorg in Nederland wordt vergoed. Dus ook welke geneesmiddelen van Pfizer en dan met name welke dure geneesmiddelen.

Accountant en consultant PWC biedt Langejan geheel verzorgde reizen aan naar Singapore, Washington, Zuid-Afrika en Mexico. Langejan maakt de reizen volgens de NRC in diensttijd, maar wel als adviseur van een denktank van PWC. Datzelfde PWC doet onderzoekswerk voor de NZa. PWC’s concurrent KPMG heeft in 2012 voor bijna 420.000 euro advieswerk gedaan voor de NZa. En KPMG is ook de accountant die de financiële verantwoording van de NZa zelf controleert. Ook KPMG betaalt reis- en verblijfskosten van Langejan.

Lees de rest via Topman Nederlandse Zorgautoriteit sjoemelt met declaraties.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening