in ,

Topman Nederlandse Zorgautoriteit sjoemelt met declaraties

Bestuursvoorzitter  van de Nederlandse Zorgautoriteit laat buitenlandse dienstreizen geregeld betalen door bedrijven die opdrachten uitvoeren voor de NZa of door instellingen waarop de NZa toezicht houdt.

Sinds zijn aantreden in 2010 is Langejan zeker zestien keer op kosten van bedrijven en zorginstellingen op dienstreis geweest. In april 2012 verblijft hij vier dagen in een hotel bij Saint-Paul-de-Vence aan de Franse Rivièra, op kosten van farmaceut Pfizer. Langejan houdt er een korte inleiding. De NZa bepaalt welke farmaceutische in Nederland wordt vergoed. Dus ook welke geneesmiddelen van Pfizer en dan met name welke dure geneesmiddelen.

Accountant en consultant PWC biedt Langejan geheel verzorgde reizen aan naar Singapore, Washington, en Mexico. Langejan maakt de reizen volgens de NRC in diensttijd, maar wel als adviseur van een denktank van PWC. Datzelfde PWC doet onderzoekswerk voor de NZa. PWC’s concurrent KPMG heeft in 2012 voor bijna 420.000 advieswerk gedaan voor de NZa. En KPMG is ook de accountant die de financiële verantwoording van de NZa zelf controleert. Ook KPMG betaalt reis- en verblijfskosten van Langejan.

Lees de rest via Topman Nederlandse Zorgautoriteit sjoemelt met declaraties.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Normen en waarden …
Balkenende was niet mijn favoriet, maar met zijn normen en waarden had hij 100 % gelijk.
Goed om al dit soort praktijken onder de aandacht te brengen. Hoe meer hoe beter. Zaken die het Wat mij betreft mag Langejan vertrekken …. Er zijn al veel te veel van dat soort lieden en de wereld gaat er aan kapot.

Een op tien huishoudens kan rekening niet betalen!

Hopt van baan tot baan en toch: ANWB-leden woedend om oprotpremie Van Woerkom