in ,

Trans-Atlantische CENSUUR-alliantie moet het internet gaan ‘reguleren’

De EU en de VS plannen nu een “trans-Atlantische alliantie”, waarin o.a. een globaal, gemeenschappelijk censuurmechanisme voor internetcommunicatie dient te ontstaan. De staat moet kunnen ingrijpen in de beslissing welke inhouden de burgers te zien krijgen – hartelijke groeten van de dictatuur.

Men zou gezamenlijke wegen zoeken hoe staten door regulering aan een liberaal-democratisch internet kunnen bijdragen, zegt men.

Regulering door de staat zou moeten ingrijpen in de algoritmen, die bepalen welke inhouden de gebruikers gepresenteerd krijgen, staat er in een desbetreffend document.

Pact van socialisten

Amerika´s linkse president Joe Biden, de verantwoordelijke socialistische eurocommissaris Margrethe Verstager en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken van de SPD, Heiko Maas, willen eindelijk dat hun droom uitkomt: er mag geen andere mening meer zijn dat de door hen verordende.

“Dat onze waarden online verdedigd moeten worden, zien intussen velen in en sluiten zich aan bij de eis naar internationale coördinatie”, zei Maas tegenover het “Handelsblatt”. “De EU zal niet alleen kunnen zorgen voor een veilige online communicatie, daarvoor hebben we sterke partners nodig”, zei hij.

Men zou polariserende en democratie bedreigende effecten in de sociale media willen verhinderen. Dat is ook de mening van eurocommissaris Vestager. In gesprekken met Amerikaanse partners benadrukte ze: gezamenlijk zou men een kader voor de ontwikkeling en het gebruik van een technologie kunnen vormen, die “onze gemeenschappelijke waarden weerspiegelt”.

De technologiepolitieke wereld zou zich moeten verenigen, de EU zou daarin meegaan. Zo zou men bijvoorbeeld ook buitenlandse desinformatie willen bestrijden. Dat alles herinnert aan de duistere dagen van de Sovjet-Unie, die alleen met strikte censuur haar deelstaten in het gareel kon houden – en mislukte.

Achtergrond van dit “grandioze” idee is het plan van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, om aan internetgiganten zoals Facebook, Amazon, Google, Microsoft & Co een globale minimale belasting op te leggen. Daarvoor moeten echter in de hele wereld mogelijkheden tot belastingontduiking aangepakt worden.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), stond in vuur en vlam en verzekerde Yellen zijn welwillendheid. Echter verbonden met de wens van hem en de EU om tegelijk ook een gezamenlijk, globaal censuurmechanisme op te bouwen.

De Amerikaanse minister van Financiën ging …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

Geef een antwoord

Syringe Vaccination Injection  - KlausHausmann / Pixabay

Bedankt, Rutte: ‘Vaccinatieplicht verstopt in wetsvoorstel over testbewijzen’

Coronasceptische president Tanzania sterft, opvolger (verbonden aan WEF) draait coronabeleid terug