in

Triest: Eindhoven dreigt slagveld te worden door Zwarte Piet-demonstraties

snapshot9 1132x670

De intocht van Sinterklaas zou wel eens gepaard kunnen gaan met een slagveld scenario in Eindhoven. Zowel Pegida als een lokale Kick Out Zwarte Piet-kloon hebben een aanvraag gedaan voor een demonstratie.

Op zaterdag 16 november is de intocht en de gemeente Eindhoven is nog volop bezig met de voorbereidingen en het stellen van voorwaarden voor de demonstraties.

De aanvragen vanuit beide organisaties brengt de gemeente in een lastig parket, want beide willen natuurlijk zoveel mogelijk aandacht. En die krijg je natuurlijk niet als je ergens achteraf staat te blèren.

Dus is er een groot risico dat ze elkaar gaan opzoeken tijdens de intocht en misschien wel voor het oog van de kinderen stampij gaan lopen maken.

“Wij willen op dezelfde plaats, aan dezelfde route en op dezelfde tijd demonstreren als Kick Out Zwarte Piet”, zegt Pegida-leider Edwin Wagensveld. “Wij komen niet om een kinderfeest te verstoren, maar om naast de mensen van KOZP te staan. Wij willen hun demonstratie voorkomen. Als zij niet komen, dan wij ook niet.”

Vorig jaar liepen er flink wat PSV-supporters te rellen tijdens de intocht en Wagensveld beweert dat zich er nu al ruim ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dakloos 1545241855

Bed, bad en brood voor illegalen maar de burger mag de daklozen die GroenLinks laat stikken wel even gaan opvangen

brussel eu 1563373108

Dit verdient een Europarlementariër