in

Triest of triest: Ministerie tipte van tevoren Staatsloterij over inval

Dat de Staatsloterij vorige week voortijdig lucht kreeg van het onderzoek van de Kansspelautoriteit komt door toedoen van het Ministerie van Financiën. Volgens een woordvoerder van het ministerie is de loterij niet bewust getipt, maar klopt het wel dat de Staatsloterij van het onderzoek hoorde door een telefoontje vanuit het ministerie. Dat was in de veronderstelling dat de Staatsloterij al op de hoogte was.

Een reeds gepland gesprek tussen de toezichthouder en de top van de Staatsloterij, waarin het onderzoek officieel zou worden aangekondigd, is daardoor eerder gehouden. De minister van Financiën is de enige aandeelhouder van de Staatsloterij. Jaarlijks stroomt er ruim 100 miljoen rechtstreeks van de loterij naar de schatkist.

Gespecialiseerde teams van de Kansspelautoriteit doen naar verwachting deze week onderzoek in de kantoren van de Staatsloterij en Intralot, het Griekse bedrijf dat de systemen beheert. Bij de toezichthouder houden tien mensen zich de komende tijd fulltime bezig met het onderzoek naar manipulaties bij de Staatsloterij.

Lees verder via VK.

 

Foto via FaceMePLS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Filmpje: Voorzitter Zorgverzekeraars geconfronteerd met stijging wanbetalers en miljarden winsten

Sparen loont nu echt niet meer: Spaarrente daalt door richting 1 procent