in , ,

Triest… Rutte: ‘Privacy moet soms ten koste gaan van veiligheid’

Volgens minister-president Mark Rutte moeten de veiligheidsmaatregelen aangescherpt worden, ook als dat ten koste gaat van onze privacy. Dat zei hij gisteren tijdens een gesprek met studenten van de American University in Washington.

…Ook werden er vragen gesteld over veiligheid. Daarop zei hij onder andere dat er meer geld naar defensie moet. Ook zei hij dat het noodzakelijk is dat er een goede balans moet komen tussen terrorismebestrijding en privacy:

“Ik ben ervan overtuigd dat het niet altijd het geval is dat een toename in veiligheid ook betekent dat je moet inleveren op je privacy, maar is het op dit moment compleet duidelijk dat we meer moeten investeren in veiligheid. En soms dat is een moeilijk compromis. Ik denk dat we moeten toeleven naar meer wetten en regels die terrorisme bestrijden, ook als dat betekent dat we moeten inleveren op onze privacy.”

Een videoverslag van het bezoek van Rutte is te vinden op de website van de American University.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by gruntzooki


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Any society that would give up a little liberty to gain a little security deserve neither and will lose both – Benjamin Franklin

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Voedselwaakhond: Gezondheid consument in gevaar door wereldwijde voedsel fraude

Landje pik van het chemie-farma-kartel via de EU, is Oekraïne de volgende?