in , ,

Triest… Rutte: ‘Privacy moet soms ten koste gaan van veiligheid’

Volgens minister-president Mark moeten de veiligheidsmaatregelen aangescherpt worden, ook als dat ten koste gaat van onze . Dat zei hij gisteren tijdens een gesprek met studenten van de American University in Washington.

…Ook werden er vragen gesteld over veiligheid. Daarop zei hij onder andere dat er meer naar defensie moet. Ook zei hij dat het noodzakelijk is dat er een goede balans moet komen tussen terrorismebestrijding en privacy:

“Ik ben ervan overtuigd dat het niet altijd het geval is dat een toename in veiligheid ook betekent dat je moet inleveren op je privacy, maar is het op dit moment compleet duidelijk dat we meer moeten investeren in veiligheid. En soms dat is een moeilijk compromis. Ik denk dat we moeten toeleven naar meer wetten en regels die bestrijden, ook als dat betekent dat we moeten inleveren op onze privacy.”

Een videoverslag van het bezoek van Rutte is te vinden op de website van de American University.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by gruntzooki


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voedselwaakhond: Gezondheid consument in gevaar door wereldwijde voedsel fraude

Landje pik van het chemie-farma-kartel via de EU, is Oekraïne de volgende?