in , , , ,

Trump roept Amerikanen op berichten niet meer via computer te versturen, geen enkele computer veilig

Donald van de Verenigde Staten zegt dat geen enkele computer veilig is. Hij dringt mensen erop aan belangrijke boodschappen op papier te zetten en met een koerier te laten bezorgen. Het is volgens Trump alleen mogelijk om buiten het internet om iets te versturen, als mensen er zeker van willen zijn dat niemand meeleest.

De toekomstig president sprak ook over de cyberveiligheid in de Verenigde Staten. Trump benadrukte dat er niet te snel met de vinger naar Rusland moet worden gewezen vanwege het hacken van het e-mailsysteem van het bestuur van de Democratische Partij, vlak voor de verkiezingen vorig jaar. “Ik wil dat ze er zeker van zijn, want het is een behoorlijk ernstige aantijging”, zei Trump volgens The Guardian.

“En als je kijkt naar de massavernietigingswapens was dat een ramp. Ze zaten fout.” Daarmee verwijst hij opnieuw naar de inval van door de VS in 2003. Belangrijke aanleiding daarvoor was het geloof bij de Amerikaanse autoriteiten dat Saddam Hoessein de beschikking had over massavernietigingswapens. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Burlington Electric, een Amerikaans energiebedrijf  dat 16.000 inwoners en 3600 bedrijven van voorziet, heeft opnieuw een verklaring afgegeven vanwege een misleidend artikel van de Washington Post over Russische hackers die het elektriciteitsnet zouden hebben gehackt.

Deze week publiceerde de FBI en het Amerikaanse ministerie van Homeland Security een rapport met informatie over vermeende Russische aanvallen. Het ging onder andere om Indicators of Compromise (IOCs). Organisaties kunnen hiermee kijken of de malware in kwestie ook in hun organisatie actief is (geweest).

Burlington Electric voerde vervolgens een scan uit en ontdekte een laptop die met de malware was besmet. Deze laptop was niet met het elektriciteitsnet verbonden. Dat maakte Burlington Electric kort na het verschijnen van het FBI-rapport bekend. De laptop werd uit het bedrijfsnetwerk gehaald en de autoriteiten ingelicht. Volgens het energiebedrijf zijn er geen aanwijzingen dat het elektriciteitsnet is gehackt of klantgegevens zijn gestolen.

De Washington Post kwam echter met een artikel genaamd “Russian Hackers penetrated U.S. electricity grid through a utility in Vermont, officials say”. Het energiebedrijf heeft daarom opnieuw een verklaring afgegeven en stelt dat nieuwsberichten die beweren dat het bedrijf of het elektriciteitsnet zijn gehackt niet kloppen.

“Overheidsfunctionarissen hebben aangegeven dat dit soort internetverkeer ook op andere plekken in het land is waargenomen en niet uniek is voor Burlington Electric. Het is jammer dat een overheidsfunctionaris of functionarissen op ongepaste wijze onnauwkeurige informatie met een mediakanaal heeft gedeeld, wat voor meerdere onnauwkeurige berichten in het land heeft gezorgd”, zo laat het bedrijf weten.

Alles bij de bronnen; NU & Security

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by fabola cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Raad eens wie de ‘factcheckers’ van Facebook financiert die gaan bepalen wat nepnieuws is

De beste wensen voor 2017 mensen: Wereldwijd gezochte IS-generaal zou met 400 strijders naar Europa zijn gekomen