in , , , , ,

Tsunami aan rechtszaken om kanker veroorzakende onkruidverdelger Roundup

In de zijn al bijna 43.000 rechtszaken aangespannen door mensen die zeggen dat ze kanker hebben gekregen van onkruidverdelger Roundup. Dat is meer dan een verdubbeling in een paar maanden tijd.

In juli zei de maker van Roundup, het Duitse chemieconcern , nog dat er 18.000 zaken liepen. Bayer nam vorig jaar voor 63 miljard de Amerikaanse Roundup- Monsanto over en zei toen al rekening te houden met een flinke toename van het aantal aanklachten vanwege het landbouwgif.

Er is in eerdere rechtszaken al bepaald dat er tientallen miljoenen euro’s schadevergoeding moet worden betaald aan mensen die zeggen dat ze kanker hebben gekregen door het onkruidbestrijdingsmiddel.

Onderzoeken moeten openbaar

Volgens fabrikant Bayer is glyfosaat, de werkzame stof in Roundup, niet kankerverwekkend. Amerikaanse jury’s en rechters denken daar echter anders over.

Rechters van de oordeelden begin dit jaar dat onderzoeken naar de giftigheid van glyfosaat openbaar moeten worden gemaakt.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU geldoverhevelfeest wil heel veel meer hebben van lidstaten onder de noemer EUropese solidariteit

Iedereen trekt een hesje aan: de hele wereld protesteert