in

Tsunami van geweld tegen politie overspoelt het “veilige” Nederland

Elk uur geweldincident tegen , 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar

Elke dag wordt gemiddeld 25 keer fysiek en verbaal geweld gebruikt tegen politiemensen. Dat is omgerekend pakweg één incident per uur, ergens in . Dat blijkt uit cijfers die de politie heeft vrijgegeven over 2017. Het is de eerste keer dat de gegevens op deze manier openbaar worden gemaakt.

In totaal werden 9100 incidenten geregistreerd, variërend van schelden, beledigen, bedreigingen slaan, schoppen, met een voertuig inrijden op een agent of poging tot doodslag of poging moord. Omgerekend zijn dat per week 175 incidenten.

Het vaakst blijken mensen zich te keren tegen de politie tijdens een aanhouding (2779 keer), in het uitgaansleven (993), door verwarde personen (523), in het verkeer (507), tijdens het uitdelen van een bekeuring op straat (451) of huiselijk geweld (413). Bij veel andere zaken (2968) is de context niet duidelijk.

Wat betreft het geweld, komt belediging het vaakst voor (3889 keer), gevolgd door wederspannigheid (1545 keer), wat betekent dat verzet wordt geboden met geweld of dreiging daarmee, en verbale bedreiging (1125). Verder gaat het vele honderden keren om en 38 keer om zware mishandeling.

Maar het kan ook ernstige vormen aannemen. Zo staat 143 keer poging tot doodslag op de lijst, zelfs 4 keer poging tot moord, poging tot zware mishandeling (161), inrijden met voertuig op een agent (61) en aanranding (8).

 

Bron:
http://nieuws.tpo.nl

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schijtziek
3 jaren geleden

Hoe zou dat nu toch komen? Wie maakt nu niet mee dat de politie en andere overheden ook werkelijk het bloed onder je nagels vandaan halen …. Overal flitskasten, camera’s, traject controle, parkeercontrole, in de steden steeds meer verdichting zodat je nergens je auto meer kwijt kunt, bij alles controles en boetes en overal files …. Is het gek dat mensen volledig geïrriteerd en overspannen raken?

En dan nog iets: weleens gelet op het taalgebruik in een brief van de belastingdienst of voor een kleine verkeersovertreding van 4 km/hr alsof je een nummer bent? U moet dit en U moet dat en als U niet dan boete 150 % en als U dan nog niet dan 250 % etc. Wat is hier aan de hand?

Een kantonrechter die volledig aan de hand loopt van het OM. Goed onderbouwd verweer wordt eenvoudig ter zijde geschoven zonder enig argument. NL mag zich geen rechtstaat meer noemen noemde een bekende hoogleraar staatsrecht.

Gelukzoekers gelokt door gratis inkomen en woning worden binnengehaald op kosten van de hardwerkende autochtone burgers waar inmiddels man en vrouw een volledige baan nodig hebben om hun kosten van onderhoud en belasting te kunnen betalen. Kinderen van de autochtone bevolking staan 4 jaar op de wachtlijst voor een woning. Krankzinnig !!!!

De belastingdruk in NL behoort tot de hoogste ter wereld en met een hypotheek van 3 zit je dan in een rijtjeswoning van 4.5 * 9 meter met een tuin van 40 m2. En dan zeggen we: wat hebben we het toch goed he … Landbouwgrond kost € 35 /m2, maar als de overheid vergunning geeft dan wordt de grond verkocht aan burgers voor € 400 /m2 Waar blijft dat geld?

De overheid is een service organisatie voor de burgers en betaald door de burgers, maar dat schijnt de overheid volledig te zijn vergeten.

Ik heb me dood gewerkt voor dit land en was trots op dit land. Maar die trots is de afgelopen 15 jaar volledig omgeslagen in toenemende afkeer en toenemende spijt. NL is een NWO politiestaat geworden. Ik wil hier niet meer wonen en ben hard op zoek naar een plek ver weg van NL om te emigreren. En daar overdrijf ik niet ….

Walther Woortman
3 jaren geleden

Ze krijgen wat ze gekweekt hebben en de politie mag de klappen opvangen. Allemaal dankzij Rutte en medeveroorzakers. Succes er mee.

dennis
3 jaren geleden

waar ik me wezenloos aan erger bij die flikkers is dat ze altijd zo lopen te liegen om gelijk te krijgen en de burger naar kloten laat gaan, en als je ze nodig hebt heeft het nooit prioriteit, zeker niet als het import is dat je heeft bestolen of vernield! en maar moeten liegen en bedriegen over al die beschermde kinderverkrachters die boven hun staan als die beruchte Joris! ik vind het niet gek dat iedereen de tyffus heeft in die lafaards, als ze iemand arresteren wordt hun slachtoffer gewurgd, want hoeveel doden zijn er al gevallen door die gekken? Oom Agent is onze beste kameraad? onze grootste vijand is het geworden ja, en het wordt met de dag erger.

IK
3 jaren geleden

Kan daarom al nooit dat de VVD de meeste stemmen heeft gekregen. Er moet technisch gerommeld zijn

Europarlement wil speciale trein: ’Metro te ingewikkeld’

Staat gedagvaard om risicoprofilering burgers middels SyRI