in ,

TTIP al weer in zicht

ttip1

Yankee Joker en Louche Prins hebben de intentie om de VS en de EU in een nieuw TTIP-avontuur te storten. Hun intentieverklaring, gisteren afgesloten in Washington, gaat grofweg uit van een TTIP-verdrag zonder afspraken, over auto´s.

Woordenbrij
De Joker vertelde de pers verheugd te zijn, want ¨de relatie tussen de VS en de EU gaat hiermee een nieuwe fase in, een fase van nauwe vriendschap, van sterke handelsrelaties die beide blokken voordeel bieden, van samenwerken voor wereldwijde veiligheid en voorspoed, en van een gezamenlijk gevecht tegen terrorisme¨.

Op Twitter had hij het over Free Market and Fair Trade!…
Louche Prins zei dat het tijd was voor ´verantwoordelijk wereldleiderschap´. ´We vernieuwen ons partnerschap op basis van wat ons verenigt: vertrouwen, waarden en gedeeld belang. Het Transatlantische Partnerschap moet het anker blijven voor wereldwijde stabiliteit en de ´driver´ van onze wederzijdse welvaart. De handel tussen ons werkt omdat onze economieën opitmaal in elkaars behoeften voorzien´.

Schertsvertoning
Deze schertsvertoning volgt op chantage en eenzijdige douanemaatregelen door de VS richting EU (maatregelen die meteen ook de WTO dreig(d)en op te blazen) en op een agressief optreden in NATO-verband (die leidde tot toezeggingen van EU-lidstaten om hun militaire uitgaven flink te verhogen, volgens een fictieve 2%van-het-BNP-afspraak). Een schertsvertoning ook omdat de Europese Commissie de Amerikaanse chantage en intimidatie gebruikte om de Europese politiek te bespelen.

Wat staat er te gebeuren (mits wij een flinke balk tussen de spaken steken)?
– Beginnen met onderhandelingen;
– Wegnemen van onderlinge spanningen en vermijden van nieuwe eenzijdige tariefmaatregelen;
– Nul tarieven, nul non-tarifaire handelsbelemmeringen (NTB´s) en nul subsidies voor alle industriële goederen, met uitzondering van auto´s;
– Overleg over standaards [Louche Prins: ¨Nee, dit omvat niet de essentiële bescherming op gebied van arbeid, milieu en andere terreinen¨];
– Overleg over bevordering van handel in diensten, chemische en medicinale producten en medicijnen;
– Overleg (´Executive Working Group´) over voorstellen voor hervorming van de WTO [dat gaat over ´oneerlijke handelspraktijken´; diefstal van intellectueel eigendom; afgedwongen overdracht van technologie; industriële subsidies; verstoring door staatsbedrijven; en overcapaciteit];
– Inkoop door de EU van LNG uit de VS [lees: schaliegas];
– Meer inkoop door de EU van sojabonen uit de VS [volgens Louche Prins betrekt de EU nu al ruim eenderde van zijn sojaboon-behoefte uit de VS. De VS moet van zijn bonen af want China wil ze niet meer en de achterban van de Joker wordt anders boos].

Daar gaan we dus weer: STOP TTIP !!

Lees ook eens verder bij de bron: Konfrontatie

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BKRgebouw

Rechter blijft maar BKR-registraties schrappen

Bernice Notenboom achtergrond Rembrandt van Rijn

IJsvrije Noordpool?