in , , ,

Tuft u nog fossiel rond? Niet lang meer en trek je knip maar want de CO2-afspraken voor auto’s in EU worden toch strenger

kellepics / Pixabay

Auto’s in de Europese Unie moeten sneller schoon worden. Onderhandelaars van de EU-lidstaten en het Europees Parlement kwamen dat overeen. Personenauto’s moeten nu in 2030 gemiddeld 37,5 procent minder uitstoten dan in 2021.

Voor bestelwagens is de reductie 31 procent.

Het Europees Parlement had eerder ingezet op een reductie van 40 procent, maar de lidstaten kwamen in oktober op 35 procent uit. Na overleg kwam daar het compromis van 37,5 procent uit.

Voor bestelwagens hadden de lidstaten eerder tot een reductie van 30 procent besloten.

De Europese auto-industrie had bij het vorige besluit al ontstemd gereageerd op een reductie van 35 procent.

Branchevereniging ACEA vreesde in oktober al voor negatieve gevolgen voor zijn concurrentiepositie, werknemers in de sector en consumenten.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Iedereen aan de elektrische auto het maakt niet uit hoe maar het gebeurt. Hoe we bijvoorbeeld de batterij ellende gaan oplossen zien we over 100 jaar wel weer.

Overigens hoeveel miljoen miljard van die dino’s moeten er wel niet rond gelopen hebben op deze aardkloot? Zoveel olie als wat de wereld er doorheen jast, kan toch nooit met die hoeveelheid op wonderbaarlijke wijze door dode dino’s komen. Maar goed, dat is mijn kronkel dan weer.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

UPS postkantoor: Als uw kind een brief aan de Noordpool adresseert kunt u deze bij ons achterlaten, we shredden

Wereldwijde schuldenberg bereikt een recordhoogte van $ 184.000.000.000.000