in ,

Turkije gaat mogelijk op de zwarte EU-lijst van belastingparadijzen

person holding 200 mexican peso

De EU overweegt op haar zwarte lijst van belastingparadijzen te zetten. Ankara weigert belastinginformatie met de EU-lidstaten te delen. is volgens ingewijden voorstander van de maatregel.

De EU-ministers van Financiën vergaderen dinsdag over mogelijke aanpassing van de lijst, maar het is niet zeker dat de 27 landen het eens kunnen worden over Turkije.

De zwarte lijst wordt twee keer per jaar herzien voor landen en gebieden buiten de waar de autoriteiten (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn of onwelwillend staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking.

Er staan momenteel twaalf landen van buiten de EU op de lijst, waaronder Barbados, Panama en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Volgens ontwikkelingsorganisatie Oxfam moet de EU haar criteria versterken en bovendien Europese belastingparadijzen aanpakken.

Slechts twee van de dertien landen buiten de EU die helemaal geen vennootschapsbelasting heffen staan op de lijst en maar een van de achttien met een belasting beneden 12,5 procent, stelt Oxfam in een nieuwe analyse van de lijst.

De organisatie vindt dat ook EU-landen Nederland, Cyprus, , en erop horen.

Ook het heeft kritiek op de lijst. Vorige maand nam het een resolutie aan van Paul Tang () om het “verwarrende en inefficiënte” systeem te herzien en aan te scherpen, met duidelijke criteria en harde maatregelen tegen belastingparadijzen.

De laatste aanpassing dateert van oktober met de toevoeging van ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar gaat ook ons internet: Word Economic Forum waarschuwt voor Cyberpandemie

De asielinstroom van week 6 bedroeg ongeveer 300 terwijl de grenzen coronaproof dicht zijn