in ,

Turkije steunt IS, Brussel blijft groot voorstander toetreding Turkije tot EU. Snapt u het nog?

De Turkse autoriteiten en regeringsgezinde academici hadden het de afgelopen dagen druk met buitenlandse reizen om de buitenwacht ervan te overtuigen dat Turkije de (IS) niet heeft gesteund. Een aardige poging, maar de belangrijkste buitenlandse mogendheden zijn allerminst overtuigd.

Want naar Washington, en Brussel reizen en daar verklaren dat Turkije de IS nooit geholpen heeft, is een leugen die zelfs de Turken niet geloven. Afgezien van de bewijzen die buitenlandse inlichtingendiensten hebben verzameld, is er voldoende bewijs gepubliceerd door internationale media.

Hoewel de duistere relatie tussen Turkije en de IS glashelder is, denken de Turkse autoriteiten dat westerse waarnemers stom genoeg zijn om hun sprookjes te geloven.

En als er al geen sluitend bewijs is van Turkse banden met IS-achtige terreurorganisaties, dan zijn de rechtbankgetuigenissen van de chauffeurs van de munitietransporten naar ë overtuigend genoeg om aan te tonen dat Turkije al-Qaeda-achtige extremisten in Syrië steunt.

Zo getuigde de vrachtwagenchauffeur L.K., die gearresteerd werd terwijl hij negenduizend mortiergranaten vervoerde, in 2013 in Adana: ”Ik vervoerde vaker zulke ladingen die ik dan aan de grens op een politiebureau uitlaadde. De lading behoorde niet aan het Turkse nationale leger.” Naar aanleiding van de getuigenissen van de chauffeurs stelde de in Adana dat de ladingen vervoerd werden in de richting van een al-Qaeda-kamp.

Toen en gendarmerie de munitietrucks aan de grens bij Reyhanlı aanhielden, claimden de Turkse autoriteiten dat de trucks hulpgoederen vervoerden voor Turkmenen in Syrië. En dat is voor elk weldenkend mens te belachelijk voor woorden.

via Zaman Vandaag.

Foto via Ministerie van Buitenlandse Zaken


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geloof u nog steeds in de overheid lees dit dan NIET: De klusjesman

Nou zeg: 7 Nederlandse banken mogelijk betrokken bij belastingontwijking