in , , ,

Turkije tegen EU: “Als we de sluizen openen voor migranten zal dat geen enkele Europese regering overleven”

Ome Erdo blijft maar dreigen en dreigen..

Turkije heeft Europese landen gewaarschuwd dat het, als het zou willen, de Europese regeringen zou kunnen vernietigen door miljoenen migranten uit het Midden-Oosten hun grenzen te laten passeren om zich een weg naar te banen.

Dagen geleden zei de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu: “We worden geconfronteerd met de grootste migratiegolf in de geschiedenis. Als we de sluizen openen , kan geen enkele Europese regering meer dan zes maanden overleven. We adviseren hen om ons geduld niet te proberen. ”

Hij beschuldigde ook Europese landen ervan Turkije te verlaten om het migratieprobleem zelf aan te pakken.

In maart 2016 heeft de een voorlopige overeenkomst gesloten die, indien gerealiseerd, visumvrij reizen voor Turkse burgers naar EU-lidstaten mogelijk zou maken en een procedure zou beginnen om Turkije naar Ankara toe te staan, aan een reeks vereisten voldeed.

Het plan werd niet gerealiseerd en nu bedreigt Turkije Europa met drastische maatregelen als het niet tot een akkoord komt.

EU-ambtenaren zeggen dat, hoewel Turkije heeft bijgedragen aan het verminderen van de stroom migranten die Europa binnenkomen, maar het niet heeft voldaan aan alle noodzakelijke vereisten voor visumliberalisering.

Soeren Kern van het in New York gevestigde Gladstone-instituut schrijft: “[Turkije] heeft de belangrijkste niet nageleefd: de strenge anti-terrorismewetten versoepelen, die worden gebruikt om critici van de Turkse president Recep Tayyip het zwijgen op te leggen.”

In een 22 juli interview met een Turkse televisiezender , de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu zei: “We hebben de overnameovereenkomst geschorst. We zullen niet wachten aan de deur van de EU. ”

Momenteel zijn er ongeveer 3,5 miljoen migranten – voornamelijk uit Irak, en Afghanistan – die worden ontvangen door de Turkse regering. Deze migranten, samen met miljoenen meer die nog in het door oorlog verscheurde Midden-Oosten wonen, willen allemaal naar Europa komen. ‘

Het enige dat hen in de weg staat, is de landbrug die Turkije is. Als de ‘sluisdeuren werden geopend’ zou de daaruit voortvloeiende gevolgen de migrantencrisis van 2015 verbleken.

Lees verder bij de bron: Voice of Europe


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
1 jaar geleden

Gaan de ogen van de regeringen nu dan eindelijk open?Grenzen dicht en bewaken,asielstop!Simpel toch?Dikke vinger naar Erdogan,die eerst miljarden int en dan de kont tegen de krib gooit!

blackpeat
1 jaar geleden

““We worden geconfronteerd met de grootste migratiegolf in de geschiedenis. Als we de sluizen openen , kan geen enkele Europese regering meer dan zes maanden overleven.”

Wishful thinking! Hadden we maar zekerheid. Op een paar Oost Europese regeringen na is er binnen de EUSSR niet één die ook maar iets met zijn eigen bevolking opheeft . Ze kunnen mij niet snel genoeg oprotten dus laat de pleuris maar uitbreken, Het moet toch altijd eerst slechter gaan voor het beter wordt.

blackpeat
1 jaar geleden

Niks dikke vinger, de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Behalve een paar Oost Europese regeringen is er in de EUSSR niet één die ook maar iets op heeft met zijn eigen bevolking. Allemaal zo snel mogelijk oprotten,
laat de pleuris maar uitbreken. Net als met het renoveren van je woning, het moet eerst een grote puinhoop worden voor dat het opknapt.

blackpeat
1 jaar geleden

Excuses voor de dubbele reactie, inlog problemen. Die eerste kwam pas door na dat ik het enige tijd later opnieuw probeerde, Afijn de strekking van beide blijft het zelfde.

blackpeat
1 jaar geleden

???????

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Erdogan weet , wanneer hij doet waarmee hij nu dreigt, hij inderdaad gelijk krijgt. Geen enkele regering kan dit overleven, behalve de regering die met zwaar oorlogsmaterieel de asielzoekers te lijf gaat en ze allemaal, zonder uitzondering afmaakt. Dat durven de europese machthebbers niet en dat willen ze ook niet. Alle europese autochtonen moeten weggezuiverd worden. Dat is de opzet van de eu.regering.. Lees het boek “de ontscheping”. Een huiveringwekkend verhaal over miljoenen mensen die gezamenlijk vanuit zee, via een machtige armada van schepen, voet zetten aan wal in Frankrijk. Daar was niemand tegen opgewassen. Een boek waarin een schrikbeeld wordt beschreven waarvan je wakker kan liggen. Behalve voor de voetbal met bierfan, want die kan het geen reet schelen. Die wil alleen weten of ajax gewonnen heeft en bij welke super de pils per krat in de reclame is.

‘Groene politiek’: bos van honderdduizend bomen omkappen voor 241 meter hoge windmolens

De Westerse spermacrisis, maar neemt de vruchtbaarheid van mannen écht sterk af?