Turkije tegen EU: “Als we de sluizen openen voor migranten zal dat geen enkele Europese regering overleven”

Ome Erdo blijft maar dreigen en dreigen..

heeft Europese landen gewaarschuwd dat het, als het zou willen, de Europese regeringen zou kunnen vernietigen door miljoenen uit het Midden-Oosten hun grenzen te laten passeren om zich een weg naar Europa te .

Dagen geleden zei de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu: “We worden geconfronteerd met de grootste migratiegolf in de . Als we de sluizen openen , kan geen enkele Europese regering meer dan zes maanden overleven. We adviseren hen om ons geduld niet te proberen. ”

Hij beschuldigde ook Europese landen ervan Turkije te verlaten om het migratieprobleem zelf aan te pakken.

In maart 2016 heeft de een voorlopige overeenkomst gesloten die, indien gerealiseerd, visumvrij reizen voor Turkse burgers naar EU-lidstaten mogelijk zou maken en een procedure zou beginnen om Turkije naar Ankara toe te staan, aan een reeks vereisten voldeed.

Het plan werd niet gerealiseerd en nu bedreigt Turkije Europa met drastische maatregelen als het niet tot een akkoord komt.

EU-ambtenaren zeggen dat, hoewel Turkije heeft bijgedragen aan het verminderen van de stroom migranten die Europa binnenkomen, maar het niet heeft voldaan aan alle noodzakelijke vereisten voor visumliberalisering.

Soeren Kern van het in New York gevestigde Gladstone-instituut schrijft: “[Turkije] heeft de belangrijkste niet nageleefd: de strenge anti-terrorismewetten versoepelen, die worden gebruikt om critici van de Turkse president Recep Tayyip het zwijgen op te leggen.”

In een 22 juli interview met een Turkse televisiezender , de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu zei: “We hebben de overnameovereenkomst geschorst. We zullen niet wachten aan de deur van de EU. ”

Momenteel zijn er ongeveer 3,5 miljoen migranten – voornamelijk uit Irak, Syrië en Afghanistan – die worden ontvangen door de Turkse regering. Deze migranten, samen met miljoenen meer die nog in het door oorlog verscheurde Midden-Oosten wonen, willen allemaal naar Europa komen. ‘

Het enige dat hen in de weg staat, is de landbrug die Turkije is. Als de ‘sluisdeuren werden geopend' zou de daaruit voortvloeiende gevolgen de migrantencrisis van 2015 verbleken.

Lees verder bij de bron: Voice of Europe


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Groene politiek’: bos van honderdduizend bomen omkappen voor 241 meter hoge windmolens

De Westerse spermacrisis, maar neemt de vruchtbaarheid van mannen écht sterk af?