in

Turkije valt door de mand met ISIS olie

De relatie tussen Washington en Ankara staat op scherp sinds er documenten zijn opgedoken waarin samenwerkt met Islamitische Staat, dat meldt The Guardian.

In een rapport dat afgelopen zondag door een anonieme Westerse functionaris werd gepubliceerd staat dat bewijs van handel tussen IS en de Turken”onmiskenbaar” zijn. Volgens de functionaris zijn er tijdens een huiszoeking van Amerikaanse special forces bij IS lid Abu Sayyaf in (die nu geniet van zijn maagden) documenten gevonden van het geheime verbond.

Lees verder via de Bron: FOK.nl

Er zijn op dit moment niet veel mensen die begrijpen waar Turkije eigenlijk mee bezig is.

Na de aanslagen vorige week in de Turkse stad Suruc besloot Turkije het roer om te gooien en zich ook te mengen in de strijd tegen ISIS.

Ze deden dit door doelen in Syrië aan te vallen en die bleven niet beperkt tot ISIS want ook werden er luchtaanvallen op Koerden uitgevoerd in Syrië.

Maar, wacht even, de Koerden vechten ook tegen ISIS en nu worden diezelfde Koerden bestookt door een bondgenoot?

Daarom wordt er volop gespeculeerd over de vraag waar Turkije eigenlijk mee bezig is.

De NAVO kwam gisteren op verzoek van Turkije ook bij elkaar en liet zoals gewoonlijk zien dat ze waarschijnlijk het woord hypocriet in hun doelstellingen hebben staan:

De NAVO-landen zijn solidair met Turkije in de strijd tegen terrorisme. Die politieke steun sprak het bondgenootschap dinsdag uit na een spoedvergadering over de situatie in Turkije. NAVO-baas Jens Stoltenberg onderstreepte dat Turkije niet gevraagd heeft om (meer) militaire ondersteuning.

In de verklaring na afloop van de vergadering werd niet specifiek verwezen naar de PKK (Koerden)

Nu komt er via het Iraanse persbureau Press TV het bericht naar buiten dat er bewijs is gevonden voor dat Turkije en ISIS een gezamenlijke oliehandel op poten hebben gezet.

Dit is iets waar wij vorig jaar september over berichtten, toen wij schreven:

ISIS is rijker dan Al Qaida ooit is geweest en de schattingen over de hoeveelheid die ze tot hun beschikking hebben lopen uiteen van tussen twee en drie miljard Dollar. Voor dat geld kun je heel wat huurlingen in de strijd gooien.

Alhoewel Amerika talloze spionagesatellieten bezit, zijn deze er de afgelopen drie maanden niet in geslaagd om de permanente stroom vrachtwagens die 24 per uur per dag gestolen olie van Syrië naar Turkije vervoeren, op te sporen.

Deze permanente stroom vrachtwagens levert de olie vervolgens af bij het Anglo/Turkse Genel Energy. Een bedrijf dat gerund wordt door een voormalig BP directeur, Tony Hayward, tezamen met Nathaniel de Rothschild.

Genel betaalt ISIS niet de volle mep want zij krijgen maar ongeveer 33 tot 40 Dollar per barrel. Genel daarentegen verkoopt deze olie natuurlijk wel weer voor de marktprijs van ergens tussen de 90 en 100 Dollar per barrel.

Niet alleen koop je de olie in voor een spotprijs, maakt hiermee ook nog eens megawinst, maar je financiert tegelijkertijd ook een terroristische organisatie waarvoor de hele wereld “beeft”.

En helemaal niemand heeft die lange stroom vrachtwagens zien rijden. Welja….

Lees verder via de Bron: Niburu.co

Photo by CEE Bankwatch Network


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
K18
5 jaren geleden

Als dit klopt hebben ze echt een probleem in Turkije. Eerst maar eens kijken of het klopt. Een deel van deze info komt uit Iran. De terroristische staat Iran.

GCl
5 jaren geleden

marktprijs voor ruwe olie ligt rond de 50$ per barrel

Het Koningslied wat niemand wilde koste een onverklaarbare 550.000 euro

Zet u maar schrap voor de eurozonebelastingen