Turkije waarschuwt Cyprus voor herhaling van 1974 invasie

Public_Domain_Photography / Pixabay

De Turkse minister van Hulusi Akar heeft vrijdag naar verluidt gewaarschuwd dat en zijn strijdkrachten klaar zijn om te doen “wat nodig is” om de rechten van Turks-Cyprioten te beschermen.

“De Turkse strijdkrachten, zoals 45 jaar geleden toen ze de ‘vredesoperatie' (invasie van 1974) uitvoerden, staan ​​dicht bij de Turks-Cyprioten en zijn vastbesloten om hun rechten en belangen te verdedigen,” verklaarde hij.

Akar herhaalde ook de afwijzing van Ankara door Cyprus en voor het schrappen van het systeem van garanties dat werd ingesteld toen het eiland in 1960 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

In vertaalde commentaren die vrijdag in Griekse media werden gepubliceerd, zei Akar donderdag dat de poging om zich te ontdoen van Turkse garanties “nutteloos” was.

Griekenland en Groot-Brittannië werden ook aangewezen als garantiegevers voor Cyprus.

Turkije viel Cyprus in 1974 binnen en bezet zijn noordelijke deel. Het beweert ook dat het rechten heeft op de reserves van het eiland, olie, gas en .

Lees verder bij de bron: GreekReporter.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

….. en zo verwijder je opgenomen spraakopdrachten bij Apple, Amazon en Google

Politie Den Haag blijft nog steeds te wit!? korps trekt te weinig allochtonen aan