in

Turkije zet illegale boorpraktijken in Cypriotische wateren verder

“De poging om voor de tweede keer te gaan boren… is een escalatie van de aanhoudende inbreuken van , aldus de Cypriotische . Cyprus reageert hiermee op de boorplannen van Turkije in Cyprus’ Exclusieve Economische Zone (EEZ).

Rondom het eiland zouden zich grote gas- en olievelden bevinden onder de zeebodem. Ankara probeert hier ook een graantje uit mee te pikken.

Het conflict tussen Cyprus en Turkije heeft al een lange . In 1974 viel Turkije Cyprus binnen nadat er een Griekse had plaatsgevonden.

Dit resulteerde in een onafhankelijkheidsverklaring van de Turkse Cyprioten in 1983.

Hiermee raakte het eiland verdeeld doordat zich in het noorden een nieuw land vormde: de ‘Turkse Republiek Noord-Cyprus’. Enkel Turkije erkent dit land en het land is grotendeels afhankelijk van de Turken.

Cyprus en Turkije

In veel opzichten is Noord-Cyprus geenszins voordelig voor de Turken. Economisch gezien is het dan ook eerder een aderlating …..

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

OOKLA 5G interactieve kaart toont locaties van sneller 5G internet, niets in Nederland

Ook dat nog: Verloren harde schijven met 6,9 miljoen kopieën van orgaandonorformulieren waren onbeveiligd