in , ,

Turkse minister: Genocides en kolonialisme komen niet in onze geschiedenis voor, dat maakt ons trots

www_slon_pics / Pixabay

Turken zijn trots op hun geschiedenis omdat ze geen enkele hebben gepleegd of deel hebben uitgemaakt van het kolonialisme, zei minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu. Ze zweert dat de Turkse regering niet zal zwijgen tegen ‘sommige landen die Turkije proberen voor te lichten over de geschiedenis ‘, verwijzend naar en De erkenning door van de moorden op Armeniërs in 1915 als genocide.

“We zijn trots op onze geschiedenis omdat onze geschiedenis nog nooit een genocide heeft gehad. En er bestaat geen kolonialisme in onze geschiedenis , “zei minister Çavuşoğlu op 15 april een evenement aan de Selçuk-universiteit in de Centraal Anatolische provincie Konya.

Turkije zal nooit geschiedenisles krijgen van degenen die de geschiedenis van hun eigen land zijn vergeten en zal niet aarzelen een les te geven aan degenen die de geschiedenis van Turkije in vraag durven te stellen , zei Çavuşoğlu , indirect herinnerend aan een ruzie die hij vorige week met een Frans parlementariër had in de zuidelijke provincie Antalya aan de zijlijn van een -parlementaire vergadering.

“Frankrijk is het laatste land dat Turkije kan voorlezen over genocide en geschiedenis ,” had Çavuşoğlu gezegd, in antwoord op een verklaring van de Franse afgevaardigde Sonia Krimi. “Frankrijk moet op zijn eigen donkere geschiedenis letten in Rwanda en ,” voegde hij eraan toe.

Banden tussen Turkije en Frankrijk zijn verzuurd na de verklaring van de Franse president Emmanuel Macron van 24 april als een dag om te herdenken wat Armeniërs de Armeense genocide van 1915 noemen. Italiaanse parlementariërs hebben ook een motie voorgesteld voor de erkenning van de incidenten van 1915 als genocide, waardoor de harde reactie van Ankara wordt getrokken.

Çavuşoğlu benadrukte in zijn toespraak in Konya dat Turkije in deze periode met vele bedreigingen en uitdagingen te maken heeft, en voegde eraan toe: “We moeten ons land daarom hierop voorbereiden. We moeten perfect leren en vertellen over ons verleden en onze geschiedenis . Dit zal ook licht werpen op onze toekomst. ”

‘Tolerantie beste reactie op radicalisme’

In een tijd waarin terrorisme, radicalisering en intolerantie de grootste uitdagingen aangaan, noemde Çavuşoğlu de ‘belangrijkste pijlers van de Turkse beschaving’ als de beste remedies om deze problemen aan te pakken.

“De terroristische aanslag in heeft eens te meer aangetoond dat intolerantie, racisme, xenofobie en islamofobie een bedreiging vormen voor onze wederzijdse menselijke waarden. De recente toename van racisme is een weerspiegeling geworden van xenofobie en islamofobie. Een gezamenlijke en ferme strijd in solidariteit tegen al deze bedreigingen is nu een must. ”

Çavuşoğlu herinnerde eraan dat hij en vice-president Fuat Oktay de eerste buitenlandse functionarissen waren die Nieuw-Zeeland bezochten in de onmiddellijke nasleep van de terroristische aanslag tegen twee moskeeën door een ultra-rechtse schutter die 50 moslims doodde. Hij zei ook dat Turkije een noodtop heeft bijeengeroepen van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC).

Lees verder bij de bron: Turkey News en tpook.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PvdA wil aangifte tegen Joodse school, in plaats van tegen antisemieten #omdenken

Gasverbod begint uitwerking te krijgen: Rechter verbiedt aardgasvrij maken Amsterdamse wijk