in

Turkse nationale ploeg brengt ondanks waarschuwing opnieuw omstreden militaire groet aan medemartelaren

www_slon_pics / Pixabay

Opnieuw hebben de voetballers van de Turkse nationale ploeg hun omstreden militaire groet gebracht tijdens een wedstrijd. Dat deden ze enkele dagen geleden ook al, met de boodschap dat ze “de overwinning opdragen aan de dappere soldaten en medemartelaren”. 

Er kwam vele kritiek op het politiek gebaar en UEFA startte een onderzoek. Dat de spelers nu opnieuw die groet brachten, wordt dan ook gezien als een provocatie.

Enkele dagen geleden viel het leger van Turks president Recep Tayyip Erdogan het noorden van Syrië binnen. Daar vechten ze tegen de Koerdische strijdkrachten, die er de macht hebben sinds ze terreurgroep Islamitische Staat verslagen hebben.

Erdogan vindt dat de Koerden “terroristen” zijn en wil hun macht nu voorgoed breken, zodat ook de Koerden in Turkije het land verlaten.

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. En WAT gaan ze hier tegen doen? Diskwalificeren zou de beste oplossing zijn, want als nu zelfs al bij sportwedstrijden alleen maar geprovoceerd kan worden is het einde van de sport in zicht. Andere landen moeten niet hoeven te zwichten voor extreme Turken en anderen.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Het gaat maar door, week in week uit: De asielinstroom van week 41 bedroeg ongeveer 800

Nederlandse ontwikkelingsbank financiert moord, landroof en milieuschade