in

Twee keer zoveel mensen vragen hulp vanwege geldproblemen

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) ziet het aantal hulpvragen bij geldproblemen steeds meer stijgen. Volgens de NSR komt dit deels door de coronacrisis. Sinds januari 2020 hebben al ruim 100.000 mensen hulp gezocht via de test op Geldfit.nl.

In 2019 ging het om 54.000 mensen over dezelfde periode; dit aantal is dus bijna verdubbeld.

Deze test biedt iemand gepaste hulp om zijn of haar geldzaken op orde te krijgen of te houden. De gevolgen van de coronacrisis zijn zichtbaar. Ruim 1 op de 5 huishoudens heeft momenteel moeite om rekeningen te betalen. In grote steden als , Utrecht of Den Haag loopt dit zelfs op naar ruim 1 op de 3 mensen. De verwachting is dat dit aantal de komende tijd gaat stijgen.

Het is daarom belangrijk dat mensen op tijd hulp zoeken als ze te maken hebben met geldproblemen. Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute licht toe: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met geldzorgen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we als de Nederlandse Schuldhulproute voorkomen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, het CAK, banken, energieleveranciers, telecomproviders ()verzekeraars en deurwaarders.”

Passend hulpaanbod
Om iemand zo goed mogelijk te helpen, is er een eenvoudige anonieme test ontwikkeld op Geldfit.nl. Aan de hand van enkele vragen krijgt iemand inzicht in zijn of haar financiële situatie en krijgt gelijk gepaste hulp. Dit hulpaanbod bestaat uit tips en tools, maar ook hulpverlening bij een (lokale) instantie. In 2020 hebben tot nu toe ruim 27.000 mensen een passend hulpaanbod ontvangen.

Ruim 4.000 hulpvragers hadden hulp nodig bij hun schulden en werden doorverwezen naar bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties (zoals fiKks of SchuldHulpMaatje) of professionele schuldhulp bij de gemeente. Het andere deel van de hulpvragers had genoeg aan tips en tools. “We merken dat we gelukkig steeds beter worden gevonden”, aldus Suithoffdie rekening houdt met een stijging van hulpvragen in de komende maanden. 

“De meeste regelingen die voor corona gelden, houden in september of oktober op en dat zullen wij in het aantal hulpvragen gaan zien. Daar komen de hulpvragen die voortkomen vanuit de coronacrisis nog eens bij.”

Nederlandse Schuldhulproute
De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Er is nog veel schuldschaamte en het schuldhulplandschap is voor veel mensen complex. Daarom wordt er samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties gewerkt aan één centrale schuldhulproute.

Lees verder bij de bron: GGZnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjouke Geurs
7 maanden geleden

Schulden zijn HELEMAAL GEEN PROBLEEM. Hoe komen jullie daarbij?

Wordt Medisch terrorist,.. Voorbeeld, Het ACHMEA Syndicaat IS al JARENLANG TROUW (financieel) SPONSOR!!!

Incassobureau en gerechtsdeurwaarders helpen graag, daar ze ervoor betaald krijgen om niet verder te kijken dan hun neus lang is.
Gerechtsdeurwaarders helpen dan ook graag bij de opleiding van deze “wanbetalers”

Rechtzaken hoef je niet te bezoeken,.. want je wordt door gerechtsdeurwaarders zo ver de ‘hemel’ in geprezen, (en feiten verzwegen) dat rechtbanken graag mee helpen, koppijn dossiers te produceren,… (Dus schuldeisers en belangstellenden bezoeken meer de huisartsen en apotheken. Heil ACHMEA

En je hoeft niet bang te zijn, dat er iemand beslag op je huis of inboedel legt, want de Medische Maffia wil GEEN RECLAME VOOR HUN STRIJD TEGEN HET VOLK.

Het CAK doet ook graag mee,… want wegens de wet op de privacy,.. mag je criminelen niet meer bij naam noemen,.en dus ook geen namen van medewerkers van het CJIB
K.I.T.T. produceert rustig schulden,… want deze Medisch terroristen hebben ALLE SCHULD, toch haselhoffffff?
Of snap ik Mr. Drs. nu niet daar die met Meester Jip en Hooglerares Janneke aan de praat was?

Nee niet ACHMEA,.. want die kan in 10 jaar tijd nog geen aanklacht indienen bij het internationale gerechtshof inzake terrorisme, net als al die andere schuldeisers die graag meewerken ,.. omdat hun ACHMEA terrorist nog steeds Degelijk werk doet,… Toch?

Ja lezers,… als het nu 14 dagen was,.. dan hebben ze even de tijd gehad om er over na te denken,.. maar 10 jaar is echt te kort hoor!!!

daarbij komt dat ACHMEA ook een haat heeft aan zijn huisartsen en tandartsen,…want Huisartsen en Tandartsen,… JIJ MOET onze terrorist met de meest goedkope middelen helpen,… Want hij staat bij jullie bekend als wanbetaler!!! En brengt meer medewerkers aan in de strijd tot het volk aan de medicijnen helpen.

Medewerkers,… Ja,.. extra incassobureaus, gerechtsdeurwaarders, schuldhulpverleners, schuldsaneringsprojecten, bewindvoerders aanbidden ACHMEA.
tip: ze betalen graag deze terroristen,…. om het systeem in stand te houden….
Dus mensen,.. oplichters bestaan niet meer,.. dat zijn sponsoren inzake de oorlog tegen Het Volk.

De Regering zegt niks,… toch vreemd? als je er goed aan verdient

TIP: Rutten de BTW moet minstens naar 80% op de schulden,want daar kan je prachtig de schatkist mee vullen!!!

Namens ACHMEA wil ik de diverse meewerkende instanties danken voor hun betaalde medewerking.

En aan iedereen (Doktoren, tandartsen, ziekenhuizen, ambulance personeel, werkgevers, vrienden, familie, enz enz,… de waarschuwing; LOOSE LIPS, SINKS SHIPS

HEIL ACHMEA

Onderzoekers Hongkong: voor het eerst herbesmetting met corona vastgesteld, geen ziekteverschijnselen 

Wetenschapper die 24 van de laatste 26 verkiezingsuitslagen correct voorspelde: Trump heeft 91% kans op herverkiezing