in

Twee veelgebruikte advertentie blokkering extensies voor Chrome plegen fraude onder ‘uw naam’

geralt / Pixabay

Twee veelgebruikte Adblocker Google Chrome-extensies die nabootsen als – AdBlock en uBlock Origin – zijn betrapt op het plaatsen van cookies in de webbrowser van miljoenen gebruikers om frauduleus inkomsten uit verwijzingen te genereren.

Ongetwijfeld voegen webextensies veel nuttige functies toe aan webbrowsers, waardoor uw online ervaring geweldig wordt en de productiviteit wordt bevorderd, maar tegelijkertijd vormen ze ook enorme bedreigingen voor zowel uw als uw veiligheid.

De extensies zijn de meest overziende zwakste schakel in het browserbeveiligingsmodel en bevinden zich tussen de browsertoepassing en – van waar ze zoeken naar de websites die u bezoekt en vervolgens verzoeken kunnen onderscheppen, wijzigen en blokkeren op basis van de functionaliteiten die ze gebruiken zijn ontworpen voor.

Afgezien van de extensies die opzettelijk met kwaadwillende bedoelingen zijn gemaakt , hebben we de afgelopen jaren ook gezien dat enkele van de meest populaire legitieme Chrome- en Firefox- extensies in de problemen zijn geraakt nadat ze een massale gebruikersbasis hadden gekregen of werden gehackt.

Ontdekt door onderzoekers van Adguard, werden de twee hieronder gevonden nieuwe Chrome-extensies gevonden met de namen van twee echte en zeer populaire extensies voor het blokkeren van advertenties in een poging de meeste gebruikers ertoe te verleiden ze te downloaden.

  • AdBlock door AdBlock, Inc – meer dan 800.000 gebruikers
  • uBlock van Charlie Lee – meer dan 850.000 gebruikers

Hoewel deze extensies volledig werkten zoals elke andere adblocker door advertenties te verwijderen van webpagina’s die een gebruiker bezoekt, betrapten de onderzoekers hen op het uitvoeren van “Cookie Stuffing” als een advertentie-fraudeschema om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars.

Lees verder bij de bron: thehackernews.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bizar! Nederlandse banken compleet gevangen tussen Europese en Amerikaanse wetten

Grapperhaus: invloed Opstelten in zaken Wilders en Demmink blijft onbespreekbaar