in , ,

Tweede Kamer maakt wachtgeldregeling nóg exorbitanter: gratis cursussen en opleidingen

Klaas Dijkhoff slaat alvast een kreetje van opwinding: de regeling van voor politici wordt de komende jaren nog verder uitgebreid.

Behalve het innen van bakken met zonder er iets voor te hoeven doen, kunnen ex-politici straks ook cursussen en opleidingen volgen op kosten van de samenleving.

Bij de kunnen ze weer tevreden zijn: als ze straks uit de vertrekken (en dat doen VVD'ers immers gráág, want het parlement is ook maar een springplank naar het grote geld) dan is het kussen waar ze op “vallen” weer een stukje zachter geworden.

Behalve dat je gewoon schaamteloos kan claimen dat wachtgeld eigenlijk “uitgesteld loon” is en dat zonder gewetenswroeging toucheren, mag je straks ook nog cursussen en opleidingen volgen.

Wat maakt het ook uit hè? De belastingbetaler betaalt toch wel:

Tweede Kamerleden moeten de kosten voor activiteiten, die hen voorbereiden op “een volgende stap in de carrière” vergoed krijgen. Hieronder vallen cursussen, opleidingen en dergelijke. Dit staat in een wetsvoorstel dat momenteel ter internetconsultatie ligt.

Politici hebben volgens dit voorstel na hun Kamerlidmaatschap recht op een vergoeding voor ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaan we weer: Nieuwe poging landelijk digitaal patiëntendossier

Schaliegas, een ecologische ramp