in , , , , ,

Tweede Kamer verzet zich tegen de oprichting van rescEU, maar kan die niet dwarsbomen

moet niet instemmen met een nieuwe rampbestrijdingsdienst van de Europese Unie, vindt de . Het verdedigde het nieuwe rescEU, maar de Kamer laat zich niet overtuigen.

De EU-landen kunnen hun energie beter steken in het verbeteren van de onderlinge samenwerking, vinden onder meer oppositiepartij en regeringspartijen , CDA en .

De EU heeft afgesproken voortaan samen voor grote rampen als ernstige bosbranden, overstromingen of ongelukken met gevaarlijke stoffen, mensen en materieel achter de hand te houden. Voor die reserve, onder de noemer rescEU, heeft de  bijna 200 miljoen euro vrijgemaakt.

Dat geld is bestemd voor de aanschaf van blusvliegtuigen, helikopters en veldhospitalen en voor het op de been houden van medische teams.

Het kabinet staat wel achter rescEU. Als de nood echt aan de man is, schiet de hulp die de lidstaten elkaar uit eigen beweging verlenen tekort, is volgens verantwoordelijk minister Ferd  inmiddels al wel gebleken.

Nederland kan zich tegen de komst van rescEU verzetten, maar kan die niet dwarsbomen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De honderden miljarden gratis euro’s van de ECB hebben geen effect gehad

Afschaffen van cashgeld en meer negatieve rente is wat ze willen, Centrale Banken in nood maken rare sprongen