in , , , , ,

Tweede Kamer verzet zich tegen de oprichting van rescEU, maar kan die niet dwarsbomen

Nederland moet niet instemmen met een nieuwe rampbestrijdingsdienst van de Europese Unie, vindt de Tweede Kamer. Het verdedigde het nieuwe rescEU, maar de Kamer laat zich niet overtuigen.

De EU-landen kunnen hun energie beter steken in het verbeteren van de onderlinge samenwerking, vinden onder meer oppositiepartij SP en regeringspartijen VVD, CDA en ChristenUnie.

De EU heeft afgesproken voortaan samen voor grote rampen als ernstige bosbranden, overstromingen of ongelukken met gevaarlijke stoffen, mensen en materieel achter de hand te houden. Voor die reserve, onder de noemer rescEU, heeft de Europese Commissie bijna 200 miljoen euro vrijgemaakt.

Dat is bestemd voor de aanschaf van blusvliegtuigen, helikopters en veldhospitalen en voor het op de been houden van medische teams.

Het staat wel achter rescEU. Als de nood echt aan de man is, schiet de hulp die de lidstaten elkaar uit eigen beweging verlenen tekort, is volgens verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus inmiddels al wel gebleken.

Nederland kan zich tegen de komst van rescEU verzetten, maar kan die niet dwarsbomen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU=UN=globalisme=NAZISME=fascisme=satanisme
Gast
2 jaren geleden

Je kunt er donder op zeggen dat een gemeenschappelijke dienst van geen kanten werkt.
Landen kennen hun locale situaties vele malen beter dan een centrale dienst.
En problemen in de ene regio komen niet voor in de andere.
Sinds wanneer werkt groot en log beter dan kleiner maar gerichter?
Deze domheid is nauwelijks voor te stellen.

Maar daar gaat het de EU niet om. Het enige wat de EU wil is landen compleet uithollen.. Zo veel mogelijk centrale regels, zo veel mogelijk bevoegdheden centraal, zoveel mogelijk de landen slopen.
Op dit moment loopt de EU helemaal niet goed. En dat is een understatement. Financieel is het hele verhaal een ramp. Dat ziet een kind. Desalniettemin roepen verschrikkelijke figuren als Verhofstadt om maar vooral meer EU terwijl het enig goed antwoord is om pas op de plaats te maken.

Deze EU kan maar op een manier eindigen en dat is een ongelooflijk grote puinhoop !!!!!
Maar wat precies de hele opzet van de elite!

De honderden miljarden gratis euro’s van de ECB hebben geen effect gehad

Afschaffen van cashgeld en meer negatieve rente is wat ze willen, Centrale Banken in nood maken rare sprongen