in , ,

Tweede Kamer wil dat EU einde aan toetredingsbesprekingen Turkije maakt

geralt / Pixabay

De  moet de toetredingsbesprekingen met Turkije beeïndigen. Dat heeft de gisteren besloten.

De Kamer nam hiertoe twee moties aan.

De Motie Karabulut verzoekt de regering, met gelijkgestemde landen binnen de zich in te spannen om de EU-toetredingsgesprekken met Turkije te beëindigen.

De Motie Omtzigt/Koopmans verzoekt de regering binnen de EU het voorstel te doen formeel te stoppen met de toetredingsonderhandelingen en de nieuwe  te verzoeken binnen een jaar een voorstel voor een alternatieve samenwerking voor het lidmaatschap met Turkije uit te werken.

De EU heeft zich regelmatig erg kritisch uitgelaten over Turkije en heeft het land herhaaldelijk opgeroepen niet verder af te drijven van Europese, democratische waarden.

Turkije-rapporteur van het  Kati Piri presenteerde op 14 november 2018 haar rapport waarin staat dat de Europese Unie de gesprekken met Turkije over toetreding formeel zou moeten schorsen. In maart 2019 stemde een meerderheid van het Europees Parlement voor opschorten van de besprekingen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verzet in pretpark is begonnen: Geen illegalen hotels in Amsterdam!

De Groene duikt in Vuurwerkramp-doofpot, trekt deksel van de pot af