in , ,

Tweede Kamer wil schuldeisers tot medewerking dwingen bij schuldsanering

Mimzy / Pixabay

Mensen met zware schulden zouden volgens een meerderheid in de een ‘joker’ moeten kunnen krijgen. Ook zouden schuldeisers in sommige gevallen gedwongen moeten kunnen worden tot medewerking aan een schuldhulptraject.

Wie diep in de schulden zit komt er maar moeilijk op eigen kracht uit.

Diverse schuldeisers die aan je kop lopen te zeuren, de ene rekening laten varen om de andere te kunnen betalen en continu brieven op de mat met dreigende taal. Psychologisch raak je er behoorlijk van ontregeld.

Dat is dan ook vaak de oorzaak wanneer je hoort van idiote aankopen door mensen met grote schulden die ineens een flinke klap hebben gekregen.

Waarschijnlijk is het om die reden dat een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat je een ‘joker’ zou moeten kunnen inzetten.

Dit houdt in dat je er bijvoorbeeld een maandje voor zou kunnen kiezen om even niets af te betalen en gewoon op vakantie zou kunnen of cadeautjes zou kunnen halen met kerst.

Om mensen met schulden ook op een ander vlak tegemoet te komen, is er het idee om schuldeisers in sommige gevallen te dwingen om mee te werken met het schuldhulptraject.

Momenteel ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vele transgenders willen terug naar hun biologisch geslacht en dat geeft problemen

Omdat het kan: Politie grijpt nog niet in bij groot klimaatprotest op Stadhouderskade Amsterdam