in , ,

Tweehonderd Catalaanse burgemeesters komen naar Brussel “om de situatie uit te leggen”

7ec5e7ff bb26 11e7 bbe7 02b7b76bf47f

Een delegatie van tweehonderd Catalaanse burgemeesters die voorstander zijn van onafhankelijkheid voor Catalonië komen morgen naar Brussel. Ze zullen er uitleg geven over wat er precies speelt in Catalonië, “uit de eerste hand”. Ook Catalaanse bedrijfsleiders die tegen onafhankelijheid zijn, komen naar Brussel.

De tweehonderd burgemeesters reizen naar eigen zeggen op één dag heen en weer. Ze maken deel uit van een groep van honderden burgemeesters die een onafhankelijk Catalonië willen, een deel van hen was ook aanwezig in het Catalaanse parlement toen daar gestemd werd voor het uitroepen van de onafhankelijkheid.

Tijdens een vergadering vrijdag beslisten ze naar Brussel te komen, zeiden ze vandaag op de Catalaanse radio. Naar verluidt wilden nog meer burgemeesters morgen meekomen naar Brussel, maar waren er niet genoeg beschikbare vluchten. Wat ze hier precies komen doen, is niet helemaal duidelijk.

Tegelijk zakt morgen ook een delegatie van Catalaanse bedrijfsleiders af naar ons land. Zij zijn gekant tegen de onafhankelijkheid. Ze geven samen met enkele Europarlementsleden een persconferentie in een zaaltje van het Europees Parlement, om halfeen morgenmiddag.

Lees ook eens verder bij de Bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
crisis

De politiek in crisis: Machtspartijen zonder antwoorden

2017 11 05 13 45 55.getty zwemvesten20lesbos

Turkije deal totale mislukking: Maandelijks komen weer duizenden migranten aan