in ,

Twitter is Twitter niet meer: Twitter past censuur regels in hoog tempo aan

De regels over het mogen plaatsen van berichtjes op Twitter zijn deze week in hoog tempo aangescherpt. Het bedrijf legt zijn gebruikers een verdere vorm van censuur op. Daarnaast worden de timelines gevuld met informatie die vroeger nooit zichtbaar zou zijn geweest.

De aangescherpte regels zijn een gevolg van de aard van de stroom Tweets van deze week. In de VS waren het vooral het overlijden van acteur Robin Williams en de onthoofding van journalist Jim Foley waarop de Twitter-gemeenschap los ging. In het geval van Williams werden er Tweets als reactie verstuurd met een onprettige inhoud, bij de onthoofding was het plaatsen van links naar de video het probleem.

Ingrijpen

Twitter heeft besloten, om meer en directer in te grijpen bij dit soort gebeurtenissen. Dit betekent een breuk met het verleden, waarin juist de vrijheid van meningsuiting en informatie-uitwisseling de grondslag vormden. Vrijheid blijheid en laat de gebruikers zelf maar uitzoeken of een tweet toelaatbaar is of niet. Nu kijkt Twitter zelf mee en grijpt het bedrijf in als een gebruiker over de schreef gaat.

via Automatisering Gids.

Foto via marek.sotak


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vitens zegt het in nette woorden: Watertaks niet zuiver

Wil het u niet onthouden: Israel wil 7 jaren vrede (staat ook in bijbel beschreven)