in , ,

Twitter reageert via #ThisIsACoup vernietigend op Merkel, Dijsselbloem en Tsipras

Via de trending hashtag #ThisIsACoup geven mensen massaal kritiek op de snoeiharde eisen van de internationale schuldeisers. Vooral Duitsland moet het ontgelden, inclusief verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog en de nazi’s.

Critici van de harde eisen die de Europese geldschieters stellen in de onderhandelingen met de Griekse regering hebben elkaar gevonden in de hashtag #ThisIsACoup. De kritieken zijn vernietigend, vooral voor Duitsland, maar ook voor de Griekse premier Tsipras, die het Griekse ‘neen’ uit het referendum naast zich zou neerleggen.

Verraad van alles waar EU voor staat

De Amerikaanse topeconoom Paul Krugman is eveneens niet te spreken over de eisen van de Eurogroep, zo schrijft hij in zijn blog op The New York Times. “De eisen van de Eurogroep zijn krankzinnig. De trending hashtag ThisIsACoup heeft gelijk. Dit gaat van strengheid naar pure wraak, de complete vernietiging van de nationale soevereiniteit, zonder hoop op verlichting. Dit is wellicht bedoeld als een voorstel dat Griekenland niet kan aanvaarden, maar dan nog is het een grotesk verraad van alles waar het Europese project voor zou moeten staan.”

https://twitter.com/joggink/statuses/620405046602244096

 

verder via: HLN.be

Varoufakis: “Bij de militaire gebruikten ze tanks als wapen, nu zijn het banken”

Yanis Varoufakis doet in een interview met ABCRadioNational enkele opmerkelijke uitspraken. De Griekse oud-minister van Financiën vertelt er over het moment waarop hij ontslag nam, het geheime plan om drachmes te drukken en waarschuwt voor de opmars van extreemrechts.

Het akkoord dat de eurogroep vanochtend na 17 uur durende gesprekken bereikte, bevat zware voorwaarden voor Griekenland, waaronder pensioenbesparingen en belastingverhogingen. Varoufakis wees de deal op de sterkst mogelijke manier af en vergeleek hem met de uit 1967, toen er een militaire dictatuur in Griekenland kwam.

“Bij de gebruikten ze tanks als wapen om de democratie neer te halen. Deze keer zijn het de banken. Buitenlandse machten hebben de banken gebruikt om de regering over te nemen. Het verschil is dat ze deze keer alle publieke eigendommen overnemen.”

De oud-minister suggereerde dat Tsipras eerder een vervroegde verkiezing zou uitroepen, dan het akkoord voor het Griekse parlement te brengen. Hij voegde daaraan toe dat hij “zeer verbaasd” zou zijn als Tsipras zou willen aanblijven als premier.

verder via: De Morgen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“HPV-vaccin Gardasil wordt het grootste medische schandaal aller tijden”

Goh, verrassing: Verloren telefoontap Fred Teeven niet verder onderzocht