in

U betaald: Bedrijven die in Nederland coronasteun kregen, keren in buitenland honderden miljoenen winst uit

Grote bedrijven, die vanwege de coronacrisis in Nederland via de NOW-regeling geld kregen om hun personeel te betalen, keren in het buitenland voor honderden miljoenen winst uit aan aandeelhouders.

Dat schrijft de NOS op basis van eigen onderzoek.

Het gaat onder meer om het Zwitserse moederbedrijf uitzendbureau Adecco, dat in Nederland 55 miljoen euro kreeg voor de salarissen van medewerkers, maar in Zwitserland 365 miljoen uitkeerde aan aandeelhouders.

DAF Trucks kreeg 49 miljoen euro steun en betaalde in de VS 576 miljoen aan de aandeelhouders. Het Franse Atos ontving 22 miljoen euro en betaalde in Frankrijk 97 miljoen aan aandeelhouders.

Ook zijn er bij alle drie de bedrijven extra bonussen uitbetaald aan de top.

De Nederlandse regering wilde de winstuitkeringen voor buitenlandse bedrijven, onder druk de Tweede Kamer, eerst verbieden, maar zag daar na nog meer druk van de bedrijven van af; het zou ten koste gaan van de werkgelegenheid.

Voor Nederlandse bedrijven geldt het verbod overigens wel. Logisch: wie nog dividend kan uitkeren, heeft geen belastinggeld nodig om overeind …..

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoekers wijten bloedproppen aan immuunreactie, EMA over AstraZeneca-vaccin: ‘Blijf prikken!’

Rond 1900 waren bijna alle auto’s elektrisch: Shell wist al in 1968 dat fossiele brandstof gezondheidsproblemen oplevert