in ,

U geeft gratis bloed en ex-baas bloedbank vertrok met 457.000 euro

Bloedbank Sanquin betaalde ex-topman Theo Buuren na zijn vertrek nog ruim 457.000 . Dat blijkt uit berekeningen door RTL Z op basis van gegeven in de meest recente jaarrekening.

Voormalig bestuursvoorzitter Buunen legde in september 2012 zijn functie neer. De vijf jaar voor zijn vertrek waren gekenmerkt door maatschappelijke onrust over de hoogte van zijn salaris. Maar ook na zijn afscheid ontstond , nadat vakblad Medisch Contact onthulde dat Buunen tot aan zijn zou worden doorbetaald. De totale kosten van die regeling waren toen nog onbekend. Alleen de rekening over de eerste vier maanden van 2012 – honderdduizend euro – was destijds openbaar.

Uit de beloningsparagraaf in de jaarrekening over 2013 blijkt nu dat Sanquin de topman-in-ruste vorig jaar een basissalaris van 276.000 betaalde, en nog eens 31.000 aan pensioenpremie. Samen dus 307.000 euro. In 2014 ontving Buunen nog tot maart salaris en pensioenpremies. Op basis van de eerdere betalingen kostte dat Sanquin nog minstens 50.000 euro. Daarmee komen de totale kosten voor Sanquin  op ruim 457.000 euro.

via RTL Nieuws.

 

foto via wsi-models.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Burgerinitiatief: Meisje naroepen of naar haar sissen? Boete!

Bijna helft ziekenhuis en verzorgingstehuis maaltijden weggegooid