in , ,

U kunt minder belasting gaan betalen: Inkomen koning bewust lager voorgespiegeld

Stilzwijgend is het karakter van de uitkeringen aan de koning veranderd. De scheidslijn tussen inkomen en vergoedingen is diffuus geworden.

Dat het inkomen van de koning hoger is dan wat officieel op de staat, is in kleine kring al decennia bekend.

Het staat bijvoorbeeld in een (tot voor kort) geheime evaluatie van de financieel statuut van het  uit 1979 van de hand van onder anderen Elco Brinkman – toen nog ambtenaar, later CDA-minister.

Dit recent door het Nationaal Archief vrijgegeven stuk met het predikaat „zeer vertrouwelijk” bevat historische details over het huishoudboekje van het staatshoofd.

Brinkman concludeert daarin dat koningin Juliana haar vaste onkostenvergoeding ook gebruikte voor uitgaven die niets met haar koninklijke functie te maken hadden.

Adviseurs van de koningin, schrijft Brinkman, schatten dat daarmee in 1970 al een bedrag van 2 ton in guldens gemoeid was. Omgerekend naar het prijspeil van nu is dat ruim 400.000 .

Juliana kreeg de privé-uitgaven vergoed via de zogenoemde B-component van haar inkomen. Dat is een begin jaren zeventig wettelijk vastgelegd bedrag, bedoeld voor zogeheten ‘niet-declarabele’ uitgaven die verband houden ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

En ze blijven maar graaien, dat nep-koningshuis, want ze hebben nog eens geen recht op de troon en titel. Wilhelmina heeft sowieso al afstand van de troon gedaan en ze zijn al vanaf Willem I geen rechtstreekse afstammelingen meer. Het is allemaal Duitse afkomst

NL = maffiastaat
1 jaar geleden

Het is de hoogste tijd dat we stoppen met dit koningshuis. Er is geen enkele reden dit sprookje te laten verder bestaan. Sinterklaas en de Kerstman waren niet echt en dit koningshuis is dat ook niet.
In dit artikel wordt slechts gesproken over financiële criminaliteit maar er is veel meer aan de hand met deze familie van bastaarden. Zoek op getuigenis Anne Marie van Blijenburgh & Korlaar.

Politie loerde jarenlang onterecht in data van milieucamera’s

Nierfalen of nierschade? De schuld van stikstof … !