in ,

U moet met flinke kosten van het gas af, Europese Commissie: Aardgas is “duurzame brandstof”

Terwijl Nederlandse huishoudens al vier jaar wordt verteld dat ze van het gas af moeten om het te redden, staat de op het punt om aan te wijzen als ’duurzame ’.

Dat bevestigen bronnen rond de Europese Commissie in Brussel. Het groene plakkertje voor aardgas staat in een ontwerptekst voor nieuwe regelgeving over wat Brussel wel of niet als groene investeringen wil beschouwen.

Het benoemen van aardgas als klimaatvriendelijk is pikant. Het druist recht in tegen de dwingende oproep uit het klimaatakkoord om Nederlandse woningen zo snel mogelijk aardgasvrij te maken.

Meer dan vierhonderd miljoen stopte het rijk al in proefprojecten om complete wijken aardgasvrij te maken.

„Huizenbezitters die toch al hun bedenkingen hadden, zullen nu helemaal zeggen: Waar zijn we toch mee bezig?”, reageert Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis.

„Vanaf het begin krijgen wij al commentaar van onze leden uit de grensstreek”, zegt André de la Porte. „Vlak over de Duitse grens komen zij bordjes tegen met de tekst: ’Wij gaan verduurzamen, wij stappen over op aardgas’. Het is nooit goed uitgelegd waarom Nederland er dan wel af zou moeten.”

In Brussel bestaat nog flink wat discussie over de tekst, en het is onzeker dat de groene sticker voor aardgas de eindstreep haalt. Lidstaten als en Polen zouden voor de typering zijn, omdat zij aardgas zien als nuttige overgangsbrandstof voor het uitfaseren van kolencentrales.

Lobbyisten van milieuorganisaties zijn echter fel tegen. Zij hebben dinsdag naar onder meer eurocommissaris Frans Timmermans (Klimaat) en eurocommissaris Maired McGuinness (Financiële Stabiliteit) een open klaagbrief …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

War on Cash versnelt door corona: ‘Wie weet maken we het eind van cash nog mee’

Beschermde natuurgebieden worden volgebouwd met vogelhakkende windmolens?!