in

U wordt voor de gek gehouden #MSM > DNB: dit is geen peptalk

Zodra je dit soort dingen in de Main Stream Media te lezen krijgt, moet je het even omdraaien

Het is onmiskenbaar, zegt de Nederlandsche Bank: de Nederlandse economie verbetert langzaam, maar zeker. Het jaar begon dan wel met een flinke krimp, maar daar moeten we niet al te zwaar aan tillen, volgens directeur Job Swank. Het roept de vraag op of de centrale bank niet een beetje té positief is en de boel probeert omhoog te praten.

Peptalk

Volgens Swank is dit geen peptalk om burgers meer vertrouwen te geven. “Deze beschuldiging krijg ik voor het eerst. Bij eerdere sombere ramingen heb ik dit verwijt niet gehoord. We denken ontzettend goed na of we dit beeld neer willen zetten, maar gezien alle signalen vind ik het zo verantwoord.”

Gevaar

“Bijna alle seinen staan op groen,” zegt Swank. De lage inflatie is ook gunstig voor huishoudens, die zo immers meer waar voor hun geld krijgen. Maar de inflatie mag niet zo lang zo laag blijven, zegt Swank. Is de inflatie op dit moment gevaarlijk laag?

“Op dit moment ligt de inflatie dicht bij het nulpeil en dan moet je je afvragen welk beleid je moet gaan voeren en dat is de vraag die de ECB zich stelde en waarop actie is gevolgd.”

“Waar je echt op moet letten zijn de inflatieverwachtingen. Zolang de prijzen nog blijven stijgen is er niet zoveel aan de hand. Wij verwachten over twee jaar hogere prijzen van goederen en diensten dan nu. Dat betekent dat je als consument nu geen prikkel hebt om aankopen uit te stellen. Dus we zijn best wel optimistisch.”

via NOS Nieuws.

Photo by Artyvee


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland subsidieert via de EU een van de grootste terreurregeringen

Geluidsgolven vervagen in hun natuurlijke tegenhangers