in

Uhh EU sancties? RWE mag olie- en gasdochter aan Russen verkopen

De Duitse autoriteiten geven energieproducent RWE toestemming zijn olie- en gasafdeling Dea te verkopen aan een groep Russische investeerders.
De deal vindt doorgang ondanks de hoogopgelopen spanningen tussen en westerse landen als . Het Duitse ministerie van economische zaken wilde niet bevestigen dat de verkoop wordt goedgekeurd.

In maart werd bekend dat de Letter One Group, een groep investeerders onder leiding van de puissant rijke Rus Mikhail Fridman, de divisie van RWE wil kopen voor 5,1 miljard euro. Het Duitse ministerie van economische zaken onderzocht de voorgenomen transactie sinds juni. Brussel had de overname al gefiatteerd.

Fridman is volgens zakenblad Forbes de op een na rijkste man in Rusland, met een geschat vermogen van rond de 13,3 miljard euro. Hij zou met zijn mede-investeerders een belang krijgen in ongeveer 190 olie- en gaslicenties in , het en Noord-.

via Nieuws.nl.

Foto via glasseyes view


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rellen in Ferguson: vraagstukken over Michael Brown

Flink minder winst ABN Amro door tegenvallers, dus gooi de bonussen maar omhoog